nlc.hu
Életmód

Drasztikus áremelés jöhet a hazai éttermekben

Drasztikus áremelés jöhet a hazai éttermekben

Az általános áremelkedés és a háború miatt árat kell emelniük az éttermeknek is, különben tönkremennek.
Asztalok egy étteremben

Az elmúlt hónapokban brutálisan drágultak az élelmiszerek, óriásit nőttek az energiaárak, amit csak fokozott a már több mint egy hónapja zajló orosz-ukrán háború. Mindez drasztikus áremelést hozhat a hazai éttermekben.

Kovács László vendéglátós ipartestületi vezető az InfoRádiónak azt mondta, hogy az éttermek a pandémia negatív hatását körülbelül 10-15 százalékos áremeléssel kompenzálták, de további áremelések jöhetnek.

A vendéglátósok közül eddig nem mindenki merte az indokolt mértékben emelni az árait, mert félt, hogy elveszíti a vendégeit. Ám most már

az éttermeknek muszáj lesz követni az inflációt, és ne lepődjön meg senki, hogy ha ez két számjegyű emelés lesz

– jelentette ki Kovács László.

A szakember szerint az éttermek nem fogják a teljes drágulást áthárítani a vendégekre. Hogy pontosan mekkora lesz a drágulás, azt nehéz megmondani, de ha de ha az energiaszektorban 5-6-szoros árak jönnek, az indokolt emelés 30-40 százalékos is lehetne. A tényleges emelés viszont óvatosabb lesz, 15-25 százalék. Kovács László szerint „ha ezt nem lépik meg az éttermek, tönkremennek”.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Karolina Grabowska)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top