nlc.hu
Életmód

5 tipp az online rendeléshez

5 tipp az online rendeléshez, hogy még egyszerűbb legyen az élet

Az online rendelés a mai kor egyik legnagyobb áldása, rendkívül leegyszerűsíti számunkra az életet. Most hoztunk öt olyan tippet, amivel még hatékonyabbá teheted a vásárlást.

Amióta lehet online rendelni, azóta érezzük, milyen sok szinten megkönnyíti az életünket ez a lehetőség, főleg, ha nagybevásárlásról van szó, és a rendeléssel megússzuk a nehéz bevásárlótáskák cipelését is. Még emlékszünk, milyen volt gyerekkorunkban az élet, amikor egy fél nap elment azzal a hétvégéből, hogy apa és anya elment a boltba, hogy beszerezze a következő hétre való élelmiszert, hozzávalókat a főzéshez és minden egyebet, amire a háztartásban épp szükség volt. A szüleinkhez képest mi mázlisták vagyunk, hogy otthonról, kényelmesen, mindössze pár kattintással elintézhetjük a nagybevásárlást, amit akár már aznap a küszöbünkig szállítanak.

Az online rendelés előnyei

Kevesebb impulzusvásárlás

Nehéz ellenállni a rágcsálnivalóknak, italoknak, csokiknak, ha személyesen megyünk a boltba, márpedig ezek szinte könyörögnek a polcokon, hogy tegyük a kosarunkba őket. Az online rendelés sokkal könnyebbé teszi az étkezési célok és a költségvetés betartását, mivel ki tudjuk kerülni az ilyen kísértéseket.

Időtakarékosság

Amikor az élelmiszerboltban vásárolunk, általában sok idő elmegy azzal, hogy a sorok között gyalogolva keressük a listánkon szereplő termékeket. Online rendelés esetén csak pár kattintás kell ahhoz, hogy eljussunk a minket érdeklő termékekig, és csupán annyi a dolgunk, hogy a kiválasztott árucikket hozzáadjuk a kosárhoz. Még leírni a folyamatot is több időt vesz igénybe, mint maga a rendelés.

Nincs sorban állás

Óriási előnye az online rendelésnek, hogy nincs szükség sorban állásra sem a pénztárnál. Akkor tudunk vásárolni, amikor épp ráérünk, és nem kell azon aggódni, hogy vajon épp csúcsidőben érkezünk-e az áruházba. A vásárlás így kényszerű teendő helyett élmény lesz.

Nő vásárol online

Az online rendelés leegyszerűsíti a bevásárlást (Kép: Getty Images)

5 hasznos tipp az online rendeléshez

Az online rendelésnek is megvannak a maga trükkjei, amiket nem árt ismerni, hogy még tudatosabban és hatékonyabban tudjuk megpakolni a virtuális kosarunkat.

1. Készíts listát!

Az online rendelést vagy weboldalon vagy mobil appon keresztül lehet leadni. Általában mindkét felületen van olyan lehetőség, hogy a kedvenc termékeket listába rendezve eltegyük magunknak későbbre. Ha vannak állandó tételek a bevásárlólistánkon, akkor érdemes kedvencként jelölni ezeket, hogy a következő alkalommal egy kattintással be tudjuk tenni a kosarunkba keresés nélkül is. A listakészítés rendelés előtt is hasznos (akárcsak a személyes vásárlást megelőzően), hogy összeírjuk, mi mindenre van szükségünk, ami gyorsítja a vásárlás folyamatát. És persze listát használva nem fogjuk elfelejteni az apró, ám annál fontosabb termékeket sem, amik nélkül nem lenne teljes a nagybevásárlás.

2. Gondolkozz előre!

Érdemes kihasználni, hogy házhoz szállítják a rendelést, és jó előre átgondolni, milyen tartós élelmiszerekkel, háztartási eszközökkel vagy egyéb termékekkel szeretnénk feltölteni a kamrát. Online sem kell persze ész nélkül vásárolni, de okos dolog felkészülni hosszabb távra is, hogy ne kelljen feleslegesen boltba szaladgálnunk egy-egy dologért.

3. Legyél rugalmas!

Online rendeléskor előfordulhat, hogy amit a honlapon vagy az alkalmazásban beteszünk a kosárba, a tételek összekészítésekor éppen nem elérhető. Ilyen esetekre a rendelés során kérhetünk helyettesítő terméket, amit a kiszállításkor még mindig visszautasíthatunk, ha nem tetszik. Érdemes azonban rugalmasan hozzáállni a helyzethez, hiszen a felajánlott árucikket a szolgáltató úgy választja ki, hogy az árban és minőségben megegyezzen az eredeti termékkel.

4. Ne az utolsó pillanatban rendelj!

Az előzetes tájékozódás az élet minden területén fontos, így az online rendelés esetében is olvassunk utána, hogy mikor kell ahhoz leadni a rendelést, hogy a nekünk ideális időpontban kapjuk azt meg. Szerencsére néhány órás átfutással már akár aznapra is kérhetjük a kiszállítást, de ebben az esetben sem jó az utolsó pillanatra hagyni a rendelést. Ha pedig szeretnénk válogatni a házhozszállítási időpontok között, akkor is érdemes inkább korábban, semmint későn foglalkozni vele, hiszen sok esetben akár három héttel előre is leadhatjuk a kért tételek listáját, amit később igény esetén még módosíthatunk.

5. Legyen kéznél a telefonod!

A rendelés kiszállításának napján mindenképp legyen kéznél a telefonunk, hogy a kiszállító munkatárs el tudjon érni minket. Előfordulhat például, hogy a tervezettnél korábban érnek a kiszállítási címre, és telefonon érdeklődnek, hogy tudjuk-e fogadni a bevásárlást.

Az online rendelést okosan használva rengeteg időt, energiát és nem mellesleg pénzt is megspórolhatunk, és akár pár perc alatt elintézhetünk a segítségével egy komplett, heti nagybevásárlást.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top