nlc.hu
Életmód

Nagy szombat éjszakai razzia Budapesten

Gigarazzia volt Budapesten, három kerületben csaptak le a rendőrök

A rendőrség azt ígéri, a jövőben rendszeresen lehet számítani a szombatihoz hasonló nagy ellenőrzésekre.
Megbilincselnek egy férfit a rendőrök a belvárosi razzia során 2022. április 9-én Budapesten

Nagyszabású razziát tartott szombat éjszaka a rendőrség több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén. A hivatalosan „komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés” elnevezésű akcióban Budapest V., VI. és VII. kerületében csaptak le a rendőrök több társhatósággal együttműködve – közölték a Police.hu-n.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­– köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok a közterületek mellett ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

  • Több mint 700 igazoltatást végeztek, 19 embert fogtak el vagy állítottak elő. Két ember orvosi ellátásáról is intézkedtek a rendőrök.
  • 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben szondáztattak is, 3 alkalommal pozitív eredményt mutatott az alkoholszonda.
  • 6 feljelentés készült kisebb közlekedési szabálysértések miatt, 4 pedig egyéb szabálysértések miatt.
  • 5 esetben szabtak ki helyszíni bírságot záróvonal átlépése, köztisztasági szabálysértés, kötelező haladási irány megszegése és hatósági engedély hiánya miatt.
  • 8 embert közigazgatási bírsággal sújtottak kanyarodási szabályok és behajtási tilalom megsértése, valamint ittas vezetés miatt.

A razzia során kilenc szórakozóhely, valamint négy szálláshely működését is ellenőrizték az V. és VII. kerületben, négy esetben alkalmaztak bírságot és kezdeményeztek egyéb eljárást.

A rendőrség azt ígéri, hogy a hétvégihez hasonló, nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban.​

Egy évvel ezelőtt a koronavírus-járvány miatt a rendőrök sem a szórakozóhelyeken razziáztak, hanem a konditermekben: 170 embert igazoltattak egy budapesti edzőteremben, de mindenkinek volt igazolása.

(Kiemelt kép: YouTube/PoliceHungary)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top