nlc.hu
Életmód

Videó a kutyái szülinapját ünneplő hajléktalan férfiról

Két kutyusa szülinapját ünnepelte a hajléktalan férfi, levideózták, megváltozott az élete

Igazi szülinapi buli volt zenével, tortával, és egy videóval, amitől sínre került a férfi élete.
Choko José Luis Matos, a kolumbiai hajléktalan férfi

Choko José Luis Matos évek óta az utcán élt, mielőtt levideózták. A kolumbiai férfi gyerekként bántalmazó családjától lépett meg, és ahogy ilyenkor lenni szokott, félresiklott az élete – pontosabban soha nem is került mederbe – és, ahogy ez Budapesten is ismerős, a hajléktalanságon kívül nem volt előtte más lehetőség. Egy dolog volt fontos számára – pontosabban kettő -, a kutyái, Shaggy és Nena. Bármilyen nehéz helyzetben is volt, arra mindig ügyelt, hogy ők rendben legyenek: egészségesen éljenek és soha ne korogjon a hasuk.

Egy este Bucaramanga városának egy parkjában, a lépcsőkön fekve ünnepelte a két kutyus szülinapját. Igazi parti volt, vicces sapkákkal, tortával, énekkel. A járókelőket különösebben nem érdekelte a látvány, de egy arra járó férfit annyira megindította a helyzet, hogy levideózta az egészet. Később odament Matoshoz és megkérdezte, ki ő, a férfi pedig készséggel elmesélte az életét. Megengedte, hogy kiposztolja a videót, amely hamarosan el is terjedt: több tízezren látták napok alatt. 

A park azóta is zarándokhelye az állatbarátoknak, ott gyűlnek össze és beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat. Matos pedig rengeteg segítséget kapott tőlük, például egy telefont is, ami megváltoztatta az életét: regisztrált az Instagramra és rendszeresen posztolni kezdett, főleg állatokról. A videót is kitette, amelyet így még többen láttak, és amelynek hála végképp sínre került a férfi élete. Van hol laknia, állatoknak segít, kész kis márkát épített maga köré, pólókat nyomtat és ad el, szóval kész kis influenszerként éli az életét. Mint mondja, sosincs egyedül, az utcán sem volt, akkor sem, amikor senki sem törődött vele: mindig ott voltak a kutyái. Most pedig ideje, hogy visszaadja az állatoknak azt a sok szépet, amit kapott tőlük.

Forrás: My Modern Met

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top