nlc.hu
Életmód

Saját telkére vezette a patakot a szarvaskői alpolgármester

Elterelte a patakot a szarvaskői polgármester a pisztrángos medencéjébe

Nahóczki László a Bükki Nemzeti Park területén eredő Margit-forrás vizét saját telkére vezette, írja az Egri Ügyek.
A Heves megyei Szarvaskő látképe a Major-tetőről

Felháborodtak a Heves megyei Szarvaskő lakói, mert a falu alpolgármestere a saját telkére vezette a vizet a közeli Margit-forrásból. A polgármester után végül ő is lemondott, majd a hétfői rendkívüli ülésen a teljes képviselő-testület feloszlatta magát – írja az Egri Ügyek.

A lap szerint Nahóczki László alpolgármester, aki az Egererdő egyik főerdésze is, a Bükki Nemzeti Park területén eredő Margit-forrás vizét a saját telkére vezette, ahol időközben átfolyós medencéket alakított ki, azokba pedig pisztrángokat telepített. Mindezt ráadásul az önkormányzat tulajdonában lévő csövekkel tette. A csövek egy mintegy 100-150 méteres szakaszon szállították a Margit-forrás vizét.

A botrány azután pattant ki, hogy a Szarvaskőben láttam, hallottam! nevű, nyilvános Facebook-csoportban egy teljes galériányi képet tettek közzé a forrás megcsapolásáról. A fotókon látható állapot állítólag három-négy hétig állhatott fenn. A cikk szerint miután a Facebookon napvilágot láttak a fotók, Nahóczki felszámolta a nyomokat, így akár pénzbírsággal megúszhatja az ügyet.

Nahóczki László a Heolnak azt mondta, hogy a személye ellen felhozott vádak alaptalanok és politikai indíttatásúak.

(Kiemelt kép: Wikipédia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top