nlc.hu
Életmód

Budapesti Fesztiválzenekar Családi nap 2022

Újra ingyenes családi napot szervez a Budapesti Fesztiválzenekar

Ismét ingyenes családi napot rendez a fesztiválzenekar május 28-án az Aquincumi Múzeumban, óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal, játékokkal.
A Budapesti Fesztiválzenekar családi napja 2021-ben

Ingyenes családi napot és zenei vásárt rendez a Budapesti Fesztiválzenekar május 28-án, szombaton az Aquincumi Múzeumban. Az egész napos rendezvényen óránként kezdődnek a zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal és játékokkal várják a gyerekeket, sőt aznap a múzeum gyűjteménye is ingyenesen tekinthető meg.

  • A zenei program 11-kor a Zenevár mesejátékkal veszi kezdetét,
  • 11:20-kor Sodró Elizával teljesíthető egy zenei kihívás.
  • 12-kor népzene lesz,
  • 13 órától az ütősöké a főszerep,
  • 14-kor kezdődik a Kakaókoncert,
  • 15-kor Hangszerkóstolóval ér véget a gyerekeknek szóló rész.
  • A felnőtteknek 16, 17 és 18 órától kamarakoncertek lesznek.

A koncerteket az Aquincumi Múzeum különböző helyszínein tartják meg, a részletes program a zenekar honlapján olvasható.

A BFZ segítségével a klasszikus zenével a gyermekek nemcsak személyesen, de már online is találkozhatnak: a BFZ Felfedező című gyermekeknek szóló zenei oktatási honlapon Sodró Eliza színésznő az 5-12 éves gyermekeket vezeti be a klasszikus zenébe, a hangszerek világába és a szimfonikus zenekar felépítésébe a felfedezo.bfz.hu címen.

A BFZ akciót is kínál azon családoknak, akik a jövő évad során rendszeresen látogatnának a koncertjeikre: a hétvége délutáni hangversenyeket tartalmazó Fricsay bérletet féláron kaphatják meg gyermekeiknek, unokáiknak azok, akik két teljes árút vásárolnak.

A nagyobb gyerekeknek és fiatal felnőtteknek Klassz koncertek címmel hirdettek új bérletet: a 35 év alattiaknak szóló sorozat 35 százalékos kedvezménnyel érhető el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top