nlc.hu
Életmód

Férfinek adta ki magát 36 évig, hogy egyedül nevelhesse a gyerekét

36 évig férfinek adta ki magát, hogy egyedül nevelhesse a gyerekét

Az indiai nő férfiként kezdett új életet, hogy a lányát nyugodt körülmények között, egyedül nevelhesse.
Egy india férfi papucsban és lungiban

Egy indiai nő 36 éven át férfinek adta ki magát, hogy egyedül nevelhesse fel a lányát India férfiközpontú társadalmában.

A S Petchiammal nevű nő csupán 15 napja volt házas, amikor a férje szívrohamban meghalt. A nő akkor még 20 éves sem volt, és várandós a lányával. Miután megszületett a gyereke, munkát vállalt, hogy megélhessen, de egyedülálló anyaként nehéz dolga volt a Tamil Nadu állambeli Katunayakkanpatti faluban, amelyet erősen patriarchális berendezkedés jellemzett. Építkezéseken, teázókban dolgozott, de nap mint nap zaklatással és szexuális gúnyolódással kellett szembenéznie.

Ezért egy nap a nő úgy döntött, nagy változásra szánja el magát. Elment az egyik templomba, rövidre vágatta a haját, a száriját ingre és a férfiak által hordott lungira cserélte, a neve pedig Muthu lett. Hogy új személyisége tényleg változást hozzon, új helyen kezdtek új életet a lányával.

Több mint három étvizeden át sikerült titokban tartania, hogy valójában nő. Csak a közeli rokonok és a lánya tudták az igazságot. Most, miután napvilágra került a története, milliók gratuláltak neki.

Azóta a lánya felnőtt és férjhez ment, így a nőnek már nem kell rejtőzködnie. Ő viszont nem akar visszatérni a korábbi énjéhez, haláláig Muthu akar maradni.

Muthu története emlékeztet arra, amikor egy egyiptomi nő 43 évig férfinak adta ki magát, hogy dolgozhasson és eltarthassa családját. Erőfeszítéseiért kitüntette az egyiptomi elnök.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Lyndsay Abel)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top