nlc.hu
Életmód

Császármetszésnél derült ki, végstádiumos rákos

Hiába panaszkodott, csak a császármetszésnél derült ki, végstádiumos rákos

Az angol nő, aki három gyermek édesanyja, azt állítja, hiába jelezte tüneteit az orvosoknak, azt mondták, biztosan csak ideges.

Császármetszés közben vették észre az orvosok egy angol nőnél, hogy végstádiumos rákos. A 37 éves Lois Walker szerint korábbi panaszait nem vették komolyan az egészségügyi szakemberek, holott egy éven át rendszeresen jelezte, hogy fáj a gyomra. Az orvosok azonban minden esetben azt mondták neki, biztosan csak az idegesség okozza, vagy hipochonder – számolt be az esetről a BBC. Lois Walker a történtek miatt hivatalosan panaszt tett az érintett egészségügyi intézmények, a Worsbroughbeli Dove Valley Practice és a Barnsley Hospital ellen.

csecsemő fogja az anyja ujját

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Lois Walker a BBC-nek úgy fogalmazott,

Tényleg nem tudom, mi többet tehettem volna. Olyan volt, mintha senki sem akart volna meghallani. Mondtam nekik, hogy úgy érzem, meg fogok halni. Szerettem volna, ha komolyan vesznek. Éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel.

Lois Walker számára a terhesség mind lelkileg, mind testileg nagyon megerőltető volt. A nő egy egészséges kisfiúnak adott életet azon a napon, amikor megkapta a lesújtó diagnózist. Kiderült, hogy a rák többek közt a petefészkét, hasüregét és nyirokcsomóit is megtámadta.

Rossz kilátásai miatt az asszony megpróbált tudatosan kevésbé kötődni a Raynek elnevezett csecsemőhöz, de nem sikerült neki, hiszen, mint fogalmazott, ő a „kis napsugaram”. Lois Walkernek két másik gyermeke is van, a 13 éves Cole és a 3 éves Ronnie. A gyermekei jelentik számára az élet értelmét. A mostani helyzetben azon dolgozik, hogy minél több emléket tudjanak felhalmozni családként. Hozzátette:

Ha a szeretet meg tudna menteni, soha nem halnék meg.  

Lois Walker azt szeretné, ha esete nyomán mások figyelnének testük jelzéseire és komolyan vennék, ha érzik, hogy valami baj van.

Két évvel ezelőtt egy Kethleen Osborne nevű nő esetéről számoltunk be, aki négy hónapos terhes volt, amikor csontrákot diagnosztizáltak nála és döntés elé állították: elveteti a babáját vagy amputálják a lábát. Az asszony az utóbbi mellett döntött. Sajnos, az Instagramm profilja alapján időközben ismét megtámadta a kór.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top