nlc.hu
Életmód

Koronavírus-prognózis a nyárra

Nagy Covid-hullámok helyett hullámocskák lehetnek nyáron

Rusvai Miklós elmondta, mire számíthatunk.
covid

Több európai országban is megelőző intézkedéseket vezetnek be a koronavírus emelkedő esetszámai miatt, de az InfoRádiónak nyilatkozó víruskutató ősszel sem számít nagyobb magyarországi járványra a magasabb átfertőzöttség miatt – írja az infostart.hu.

Rusvai Miklós nem zárta ki, hogy a Covid ősszel Magyarországon is erőre kap, de úgy véli, immár védettebbek vagyunk ellene, mint korábban bármikor. “A koronavírus velünk marad és az alkalmat lesi, hogy mikor kezdhet újra terjedni, de nyáron igazi nagy hullámokra nem lehet számítani, ez továbbra is igaz, de hullámocskák lehetnek” – prognosztizálta a szakértő.

Elmondása szerint bizonyos mértékig meg kell tanulnunk együtt élni ezzel a vírussal, és az immunrendszerüknek meg kell tanulni kezelni ezt a vírust.

A víruskutató ősszel sem számít nagyobb magyarországi járványra, mert jobban hisz az átfertőzöttség immunizáló hatásában.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top