nlc.hu
Életmód

Vegán humor

Mandulatőgyből a mandulatejet! – a magyar kézműves lány vegán poénja bögrékre kívánkozott

A Vegyél hazait Facebook-csoportban figyeltünk fel a vicces kávéspoharakra.
A KEMM páratlan műhely növényi tejes pohara és bögréi

Volt, aki értette, és volt, aki nem értette a hobbikézműves lány poénját. Kávés poharain a zabnak, mandulának és a kókusznak is szép, telt, rózsaszín tőgye van, amely a maga 3D-s valóságában dudorodik a pohár oldalán.

Humora egyértelmű: sokat vitatott kérdés, hogy miért nevezik (miért nevezhetik) tejnek a növényi „tejek” gyártói és fogyasztói a magokból, szójából és gabonafélékből készített tejhelyettesítőket.

Kamarás Evelin, a KEMM páratlan műhely megkeresésünkre elmondta, hogy maga is a vegán étkezést preferálja, és számos tárgy született már a keze alatt vegán témában. Egyik poharán a kávészem és a (tőgyes) mandulaszem kéz a kézben áll, és szerelmesen pillantanak egymásra.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Evelin Kamarás (@evelin.kamaras) által megosztott bejegyzés

A hobbialkotó feloldotta a tejivók és vegánok sokéves szembenállását a tőgyekkel.

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Evelin Kamarás (@evelin.kamaras) által megosztott bejegyzés

Szórakoztató alkotásai között egy külön zsánert alkotnak a vegán tányérok, amelyekre tálalva az ételt önálló kis műalkotások jöhetnek létre. A legtöbb bögrén, poháron, tányéron van egy kis geg, kikacsintás vagy popkulturális utalás. A KEMM páratlan műhely profilja a Vegyél hazait weboldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top