nlc.hu
Életmód

Probléma a mobiljeggyel a villamosokon

Lemaradhatnak a villamosokról mobiljegyes utasok Budapesten

Aki nem tudja fürgén érvényesíteni a mobiljegyét, ott maradhat a megállóban.

Nagy siker a BKK mobiljegye, de van egy komoly probléma vele, ami miatt előfordulhat, hogy az utas hiába váltotta meg a jegyét, a villamosra már nem tud felszállni – írja a hvg.hu.

A mobillal vásárolt jegyet a villamosok ajtaján kívül található QR-kód mobiltelefonos leolvasásával lehet érvényesíteni. Ám gyakran előfordul, hogy miután a mobiljával beolvasta az utas a kódot, érvényesítette a jegyét, az orra előtt bezárul az ajtó, a villamos meg robog tovább.

A 61-es járatszámú csehszlovák gyártmányú ÈKD Tatra villamos vár indulásra a felújított váróteremnél a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hûvösvölgyi egyesített autóbusz- és villamos végállomásán.

A villamos ajtaja mellett, a kívül található QR-kódokkal lehet érvényesíteni a mobiljegyet (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A probléma forrása, hogy a villamoson belül nincs olyan QR-kód, amivel az utas érvényesíthetné a jegyét, mintha a korábbi lyukasztókat az ajtók külsejére szerelték volna fel, nem az utastérben. Így aki nem elég fürge, hoppon maradhat. 

A BKK elismerte, hogy létező problémáról van szó, és dolgoznak a megoldásán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top