nlc.hu
Életmód

Borsmentatea hatása

Fejfájás és stressz ellen is jó! Ezt teszi a testeddel, ha rendszeresen iszol borsmenta teát

A borsmenta leveleiből készített gyógyteát már évszázadok óta használják különböző gyógyászati célokra.

A borsmenta tea egy finom, frissítő módja egészségünk megerősítésének. Fogyasztásával olyan problémákat szüntethetünk meg, mint például a fejfájás, arcüreg-gyulladás, hasi panaszok. Szóval, érdemes mindig tartani otthon, hiszen jó, ha van kéznél.

Borsmenta tea jótékony hatása

Fotó: Getty Images

Megszünteti a fejfájást

A borsmenta természetes fájdalomcsillapítóként és izomlazítóként működik, így könnyen megszüntethetők vele a különböző típusú fejfájások. A borsmentában található mentol serkenti a véráramlást, amely kellemes, hűsítő érzéssel társul, ennek köszönhetően nem csak a fejfájást, de az egyéb fájdalmakat is hatékonyan csökkenthetjük vele. 

Csökkenti a stresszt

Egy csésze borsmenta tea kiváló választás lehet, ha úgy érezzük, túl sok stressz gyülemlett fel bennünk. Természetes nyugtató hatásának köszönhetően segít ellazulni testileg és lelkileg egyaránt. Csökkenti a vérnyomást és a testhőmérsékletet, aminek köszönhetően sokkal könnyebben szabadulhatunk meg a bennünk lévő feszültségtől. 

Javítja az emésztést

A borsmenta tea egy valóságos csodaszerként alkalmazható a különböző emésztési panaszokra. Fogyasztása segíthet megszüntetni a székrekedést, a puffadást vagy a hasi görcsöket. Rendszeres fogyasztása pedig akár az IBS tüneteit is enyhítheti. A gyomorban fellépő gyulladások kezelésére bizonyítottan alkalmazható. 

Minőségibb alvást biztosít

A borsmenta tea nem tartalmaz koffeint, így nyugodtan ihatjuk a napnak bármelyik szakaszában. Elalvás előtt fogyasztva lazító, nyugtató hatásának köszönhetően könnyebben és gyorsabban merülhetünk álomba. A rendszeres álmatlanságban szenvedők számára kimondottan javasolt a tea rendszeres fogyasztása, különösen az esti órákban. 

Baktérium- és vírusölő

A száj higiéniájában is nagy szerepe lehet a borsmentának: antibakteriális hatásának köszönhetően megakadályozza azon baktériumok elszaporodását, melyek a kellemetlen leheletért, a fogszuvasodásért, az ínybetegségekért és egyéb problémákért felelősek. A legegyszerűbb természetesen az, ha borsmentát tartalmazó fogkrémet vagy szájvizet használunk, de az is sokat segíthet, ha naponta kétszer erős borsmentateával öblögetünk.

Segít(het) a fogyókúrában

Egy tanulmány megállapította, hogy akik rendszeresen borsmenta teát fogyasztanak, azok átlagosan 2 kilóval többet fogytak, mint az azonos étrendet fogyasztó, de borsmentát nélkülöző alanyok.

(Nyitókép: Getty Images/ Chiara Benelli)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top