nlc.hu
Életmód

99 évesen doktorált férfi

99 évesen doktorált le egy olasz férfi

96 évesen lett Olaszország legidősebb elsődiplomása, most doktorit szerzett.

Ötévnyi tanulás után a Palermói Egyetemen szerzett summa cum laude minősítéssel filozófiai doktorátust egy 99 éves olasz férfi, aki az időskori önmegvalósítás lebilincselő példája.

Az 1923-ban született Giuseppe Paternò-nak két gyereke és négy unokája van, de még mindig olyan kíváncsi, mint egy 20 éves – írták a szicíliai lapok.

A Palermói Egyetemen filozófiát és történelmet hallgató férfit még a koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni, hogy befejezze tanulmányait. Paternò szegény, nyolcgyermekes palermói családból származik. Bár kitűnő tanuló volt, dolgoznia kellett. Előbb futár volt, majd vasúti munkás lett.

Harmincéves korában tudott leérettségizni. Szenvedélyesen szeret írni, egy könyve is megjelent. 1984-ben vonult nyugdíjba, de azóta sem hagyta abba az olvasást és a tanulást. Egy filozófussal kötött barátsága ösztönözte arra, hogy belefogjon az egyetembe.

Nemrég beszámoltunk arról Giuseppe Paternò 96 évesen lett Olaszország legidősebb elsődiplomása, aki 2017-ben iratkozott be a Palermói Egyetem filozófia szakára. Mindennap reggel hétkor ébredt, és tanult ebédidőig. Délután pihent, aztán este visszaült a könyvei mellé és tanult éjfélig. Beadandó dolgozatait egy öreg írógépen pötyögte.

Giuseppe Paternò

Fotó: Youtube

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top