nlc.hu
Életmód

Potencianövelő merevedési gondok

„A potencianövelők sem segítenek, mit tegyünk?”

Mit tehet közösen egy pár akkor, ha a potencianövelőkkel együtt sincs merevedés? Hogyan lehet ebből megtalálni a kiutat, és miért rossz, ha fiatalon hozzászoktatjuk a péniszt a gyógyszerekhez? Sereg Tímea párkapcsolati és szexuális tanácsadással foglalkozik, ő válaszolja meg ezeket a kérdéseket.

A pornóval kapcsolatban szeretnék kérdezni, most már ott tartunk, hogy a páromnak a potencianövelők sem segítenek. Hogyan lehet a péniszt átszoktatni úgy, hogy működjön? A párom azt mondja, hogy ez amiatt van, hogy mielőtt összejöttünk, minden este pornót nézett és önkielégített, így telt el az életéből két év. Most pedig velem nem tud működni az ágyban. Mit tehetnénk?

Az olvasói levelet egy aggódó női olvasónk küldte, akinek sajnos azt a rossz hírt kell elmondanom, hogy ezen ő semmilyen szinten nem tud változtatni, csakis a partnere. Ha neked is van olyan mondanivalód, ami kikívánkozik belőled a párkapcsolatoddal kapcsolatban, ha a szexuális életed problémás, ha a randis tapasztalataid szeretnéd megosztani, ha szeretnél konkrét segítséget kérni, akkor Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó várja a leveled a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail-címre. 

A partner nem, csak az tud változtatni, akinél a szexuális gond jelentkezik

A potencianövelők használata sajnos annyira elterjedt, hogy akár már huszonéves fiúk is használják azért, hogy ittas állapotban is képesek legyenek teljesíteni az ágyban. Igen könnyen hozzáférhetőek, már a drogériákban is lehet kapni, nemcsak urológusok által felírt receptre lehet kiváltani. Ez természetesen nem jó, hiszen olyanok is használhatják, és hozzászoktathatják a testüket, akiknél egyébként semmilyen szervi probléma, és súlyosabb lelki traumák sem indokolják a kapszulák szedését. Mivel könnyen hozzáférhető, így gyors megoldást nyújthat az aktuális problémára, azonban ez kicsit olyan, mintha a tünetét kezelnénk egy betegségnek, nem pedig a kialakulásának okát keresnénk.

Ahogy női olvasónk írja, ez esetben a pornó használata és az ahhoz kapcsolódó maszturbálási szokás is lehet oka annak, hogy potencianövelők kellenek a szexhez. Az azonban súlyosabb probléma, hogy már a potencianövelők sem hatnak, ez azt jelzi, hogy eljutottak arra a szintre, hogy túlságosan sokszor használhatták. A probléma megoldása csakis az lehet, ha olvasónk partnere segítséget kér egy szakembertől, de mielőtt bárkit felhívna, fontos lenne elmenni urológushoz.

merevedési zavar

Forrás: Getty Images

Az urológiai kivizsgáláshoz, ha megoldható, vigyen magával teljes vérképet, ha van arra lehetőség magánúton, hogy hormonszintet is nézzenek, akkor azt is kérje, ezekkel az adatokkal együtt kellene menni majd az urológushoz. A szakorvos további vizsgálatokat is fontosnak tarthat, lehetséges, hogy ultrahanggal is megnézik, mi a helyzet a pénisszel. A részletes kivizsgáláshoz muszáj azt is elmondani majd a rendelőben, hogy pontosan milyen potencianövelőt használt, mennyit, mikor szedte, mióta érzi azt, hogy nincs már hatása ezeknek a szereknek.

A szakorvos kérhet vizeletvizsgálatot is, illetve akár spermavizsgálatot is, ezek is sokat segíthetnek a pontos diagnózis felállításához. Amennyiben szükséges, az orvostól lehet kérni olyan potencianövelőt, ami hatásos lehet, azonban ennek használatától is inteném olvasónkat és párját. Amennyiben van szervi gond a merevedéssel, elsősorban annak teljes gyógyulása lesz a legfontosabb.

Ha nincs, és akár lelki okok, traumák, esetleg a korábbi pornófogyasztással együtt lehetnek a merevedési zavar fő kialakulásának okai, akkor szexualitással foglalkozó szakember segíthet. Akkor is érdemes lenne felkeresni valakit, aki ilyesmivel foglalkozik, ha szervi problémák okozhatják a bajt, hiszen az elmúlt időszakban kialakult érzések a szexuális élet nehézségeivel kapcsolatban egyedül nagy tehernek tűnhet. A szakember idővel a partnert is be fogja vonni a megoldásba, és párterápiával rendezhető lehet a szexuális élet.

A potencianövelők ugyan jó megoldásnak tűnhetnek, pláne, ha valaki két komolyabb kapcsolat között alkalmi kapcsolatokkal igyekszik pótolni a testiség hiányát részeg éjszakákon. Azonban az emberi szervezet úgy működik, hogy idővel hozzászokik a külső segítséghez, pláne a gyógyszerekhez, így idővel teljesen eltűnhet az a fajta spontán merevedési képesség, hogy a férfi megcsókol egy jó nőt, és merevedése lesz. Márpedig sok-sok férfinek ez a legfőbb vágya, hogy ezt a fajta spontán merevedést akár 50-60 évesen is megélhesse. Ahhoz, hogy ez elérhető legyen, érdemes szakembert felkeresni, és leszokni a potencianövelőkről.

Kérdezz, írj nekünk!

Ha szeretnél szexológustól, pártanácsadótól választ kapni a téged érintő problémákról, ha elakadtál a magánéletedben, ha a társkereséssel vannak gondjaid, esetleg még szűz vagy, várjuk a kérdésed! Aggódnod nem kell, minden esetben névtelenül jelenítjük meg a kérdésed, az évszámokat, éveket is átírjuk, hogy senki ne ismerjen rád. A leveled várjuk a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail-címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top