nlc.hu
Életmód

Gyerekes külseje miatt nem kap munkát

Gyerekes külseje miatt nem kapott munkát a 27 éves férfi

A közösségi médiának köszönhetően megoldódni látszik a gondja.

A kínai Dongguanban élő Mao Sheng ugyan már 27 éves, azonban külsejét tekintve nagyjából 10 évesnek látszik. A férfi számára ez hatalmas átok, ugyanis megakadályozza abban, hogy munkát kapjon, miközben pedig el kellene tartania agyvérzésből lábadozó édesapját. A legtöbb potenciális munkáltató azonban nem hiszi el, hogy valóban 27 éves, illetve attól is tartanak, hogy ha alkalmaznák Shenget, akkor egy esetleges ellenőrzéskor a hatóságok gyermekmunkával vádolnák meg őket.  Vele egyidős barátai könnyedén találtak munkát a helyi gyárakban, őt azonban senki sem volt hajlandó felvenni.

Mao Sheng

Mao Sheng (Forrás: Douyin)

A Shengről készült videót néhány napja kapta fel a Douyin, vagyis a TikTok kínai megfelelője. A története így sokakhoz eljutott és szerencsére több olyan vállalkozó is jelentkezett, aki állást ajánlott neki.

A kínai sajtó úgy értesült, a férfi már el is fogadta az egyik munkalehetőséget. Most az a legfontosabb a számára, hogy édesapját mindenben támogatni tudja a felépülése során. Azonban ha ezeken a nehézségeken túljutnak, reméli, hogy párra lel majd, akivel családot alapíthat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top