nlc.hu
Életmód

Kutyákon segítettek a Miss Balaton szépségei

Lipcsei Betta a Miss Balaton versenyzőiről: „Többen közülük a hazai modellszakma elismert tagjai lesznek”

Bár szinte minden percben a szombati döntőre készül a Miss Balaton 12 fős finalista gárdája, a lányok szabad délutánjukon együttesen látogattak el egy menhelyre, hogy együtt segítsenek az árva kutyusokon.

A Miss Balaton döntős lányai nemcsak azt tanulják meg a felkészítő táborban, hogyan kell a színpadon vagy a kamera előtt tökéletesen mozogni, a szervezők szeretnék, ha azt is tudnák, királynőnek lenni felelősség, és a verseny által szerzett népszerűséget fontos jótékony célokat kitűzve is használni.

A verseny szervezői idén másfél millió forinttal támogatták a Siófoki Állatvédő Alapítványt, a támogatást a 12 döntős lány és a legutóbbi Miss Balaton-győztes Balogh Eleni adta át a menhely munkatársainak. A lányok közös fotókat is készítettek az alapítvány négylábú védenceivel, így saját social media felületükön segíthetnek, hogy az árva kutyusok gazdára találjanak.

Miss Balaton versenyzők

Fotó: Miss Balaton

„Sok szakmai tapasztalatot szerezhetnek a lányok idén nyáron, nagyszerű mentorok segítségével kapnak gyakorlati képzést, legyen szó a kamera előtti mozgásról vagy éppen a helyes táplálkozásról. Szeretnénk azonban, ha megtapasztalnák azt az örömöt is, amit egy ilyen jellegű megmozdulás adhat. Biztos vagyok benne, hogy többen közülük néhány éven belül a hazai modellszakma elismert tagjai lesznek, szeretnénk, ha az az emberség és jóság, ami még most bennük van, egy életen át velük maradna. Ehhez pedig elengedhetetlenek ezek az értékes élmények is”fejtette ki Lipcsei Betta, a Miss Balaton koordinátora.

Balogh Eleni 2019 óta a Miss Balaton regnáló királynője, de most szombaton, három év után tovább kell adni majd a koronát valakinek a 12 lány közül. A menhelyre is boldogan elkísérte őket, párjával néhány éve ők is otthont adtak egy kiskutyának. „A szívem szakad meg, amikor gazdátlan kutyákat látok, legszívesebben mindegyiket hazavinném” – árulta el a négylábú védenceket simogatva.

„A Miss Balaton csapata által felajánlott pénzt a gondozásunkban lévő kutyák állatorvosi költségeire: műtétekre, ivartalanításra, oltásaira és chipezésére szeretnénk költeni. Évente közel 500 kutya kerül be hozzánk és tőlünk gazdához. Ez a támogatás egy havi teljes orvosi számlánkat fedezi, mely hatalmas segítség” – mondta el Vörös Zsuzsa, a Siófoki Állatvédő Alapítvány elnöke.

Megnézem
Összes kép (5)

A Miss Balaton augusztus 13-i, balatonfüredi döntőjének élő közvetítése 21:30-tól online bárki számára megtekinthető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top