nlc.hu
Életmód

Ruhaszárítás gyorsan

Spórolás: így száradnak meg a ruhák a lehető leggyorsabban szárítógép nélkül

Az elszálló áramszámlák miatt ideje újra elővenni a szárítókötelet. De hogy szárad megy gyorsan a ruha így?

A szárnyaló áramszámlák sok mindenkit arra kényszerítenek majd, hogy a szárítótól a beltéri szárító állványhoz forduljanak újra. Bár minden bizonnyal olcsóbb és környezetbarátabb alternatívája a szárítógép üzemeltetésének, néha napokba telhet, amíg a ruha teljesen megszárad a pára miatt.

Szerencsére egy okos nő talált egy remek megoldást, amellyel gyorsabban száradhat a ruha. A Cleaning & Organizing Inspiration Australia Facebook-oldalán megosztotta praktikus trükkjét, és elmagyarázza, hogy egy flanel inget tesz a teregető szárítórács hátsó oldalára, így a fűtőtestből származó meleg levegő egy része visszacsapódik az ingről a száradó ruhákra. A flanel ing beszívja a forró levegőt, a többi ruha gyorsabban szárad. A hő nem fúj át olyan gyorsan, így a ruhák gyorsabban száradnak.

A technikáját bemutató fotón az látható, hogy a ruháit a fűtőtestre merőlegesen akasztotta fel a rácsra, miközben egy nagy flanel ing zárja be őket hátul. Hozzáteszi azonban, hogy a fénykép elkészítéséhez közelebb vitte a levegőztetőt a fűtőberendezéshez, mert az általában sokkal hátrébb van.

Természetesen mindig körültekintően kell eljárni a fűtőberendezések körül, a fűtőtest és bármi más, különösen gyúlékony tárgyak, ezért a ruhák és köztelegalább egy méternek kell lennie.

A nő bejegyzése több száz lájkot vonzott, és többen kommentálták, hogy ők is ugyanezt a trükköt használják, hogy télen is gyorsan száradjanak a ruhák. Nyáron pedig jól jönnek egy szintén ausztrál édesanya tippjei.

ruhaszárítás

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top