nlc.hu
Életmód

Teszt: The Solution Kollagénes Bőrfeltöltő Hatású, Tápláló Testápoló

Testápoló, ami hidratál? Ugyan! Mutatunk olyat, ami ennél többet tud

Hogy egy testápoló hidratáljon, a legnagyobb alapvetés. Nem jobb, ha a pénzünkért egy sokoldalú készítményt kapunk?

2022-ben már igazán nehéz kitűnnie egy testápolónak csupán azzal, hogy hidratálja a bőrt, ezért kíváncsi voltam, mennyit vált be ígéreteiből a The Solution Kollagénes Bőrfeltöltő Hatású, Tápláló Testápoló, amit az elmúlt időszakban teszteltem. Spoiler: egészen sokat.

Az ígéret így szólt:

 Hozzájárul a bőr feszességéhez és rugalmasságához.

Minden bőrtípus számára előnyös, azonban száradásra és megereszkedésre hajlamos bőrre kifejezetten ajánlott.

Külcsín

Ránézésre minimalista, sallangmentes design jellemzi a márkát. Nekem tetszik a stílus, nem veszik el a lényeg, itt is a tubus elején világosan olvasható, mi az a három kulcsösszetevő, amire a testápoló épít. A tubus egyébiránt kézre áll, 200 ml-es mérete átlagos, az első szűrőn átmenne akkor is, ha a drogériában látnám meg a polcon.

The Solution Kollagénes Bőrfeltöltő Hatású, Tápláló Testápoló

The Solution Kollagénes Bőrfeltöltő Hatású, Tápláló Testápoló

Első benyomás

Tudom, az illat nem növeli a hatékonyságot, de azért lássuk be, egy testápoló esetén mégiscsak jó érzés, ha egy finom illatélmény is társul a termékhez. Esetében egy kellemes, talán a benne található mandulaolaj által dominált illatról van szó, egyáltalán nem erős akkor sem, ha tetőtől talpig bekenjük magunkat vele.

Állaga kifejezetten könnyed és nagyon jól eloszlatható a bőrön, kényelmes a használata és jó érzés a bőrre kenve, ugyanis ad egy azonnali selymességet a bőrnek, ami nagyon tetszett.

Amitől többet tud, mint hidratál

Egy testápolótól természetes elvárás a megfelelően intenzív hidratálás, ebben a The Solution esetén egyáltalán nem csalódtam. Annak ellenére, hogy a krém lágy és kifejezetten gyorsan beszívódó, érezhetően ápolja a bőrt.

Esténként használtam, fürdést követően, és másnap is kitartott a hidratáltsága a bőrömnek, pedig sajnos meglehetősen vízhiányosnak számít. A testápolón is olvasható, 2,1% aktív összetevővel rendelkezik, melyből 1% kollagén, ami egy igazán hatásos vízmegkötő, hozzájárul az intenzív hidratáláshoz, teltségéhez. Találunk még a testápolóban 0,1% nátrium-laktátot is, ami szintén hidratál és fokozza a bőr rugalmasságát. 

The Solution Kollagénes Bőrfeltöltő Hatású, Tápláló Testápoló

The Solution Kollagénes Bőrfeltöltő Hatású, Tápláló Testápoló

A koffein a bőrápolókban antioxidáns és enyhe vízhajtó hatással is bír, ami átmenetileg simább bőrt eredményez. Hogy az 1%-nyi mennyiség mekkora mértékben járult hozzá a testápoló teljesítményéhez, nem tudom, de az kétségtelen, hogy most jó formában van a bőröm, nincs gond az ápoltságával. Találunk még rajta kívül más antioxidánst és antioxidáns összetevőkkel bíró növényi olajakat is a krémben, amik hosszú távon nagyon hasznosak a bőr egészsége, feszessége megőrzéséért. 

Kiemelném még a testápolóban található szalicilsavat is, amit én nagyon-nagyon szupernek tartok egy testápoló esetén. A szalicilsav ugyanis egy gyengéd, ám hatékony kémiai hámlasztó, ami segíti az elhalt hámsejtek távozását és képes a pórusok belsejét is tisztítani, ezáltal szebb bőrképet eredményez. Ez pedig nemcsak az arcápolásban áldásos, de hasznos tulajdonság mindenkinek, akinek kis piros puklis libabőre van (jelen) és időnként indokolatlanul jelennek meg pici pattik a mellkasán (jelen). Egyébiránt pedig hasznos, ha epiláljuk a lábunkat is, ugyanis a rendszeresen használt kémiai hámlasztó a szőrbenövés ellen is hat.

Értékelés

Összességében kifejezetten elégedett vagyok a The Solution testpolójával, szinte itta a bőröm, és meg is hálálta, az összetevőknek hála hidratáltabb és így feszesebb, sokkal kevésbé jellemzi a vízhiányos ernyedtség. A bőrkép szerintem szebb lett a karomon, illetve a lábaimon valahogy nettebb a látvány: általánosságban szebb, simább, feszesebb a bőrfelszín, ami számomra remek eredménynek számít.

Ha Te is kipróbálnád az újdonságot, a kiemelt DM üzletekben már kapható, a márka más bőrápolóival együtt.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top