nlc.hu
Életmód

Szörnyethalt a Lukoil igazgatótanácsának vezetője   

Kiesett egy moszkvai kórház ötödik emeleti ablakán a Lukoil igazgatótanácsának vezetője   

Kizuhant a moszkvai Központi Klinikai Kórház ötödik emeleti ablakából és életét vesztette Ravil Maganov, a Lukoil igazgatótanácsának elnöke – jelentették csütörtökön orosz hírügynökségek.

A kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) előzetes vizsgálatot indított Maganov halálának ügyében. A Kommerszant című lap szerint az SZK úgy véli, hogy a Lukoil felsővezetője öngyilkosságot követhetett el betegsége miatt, és a vizsgálat nyomán dönt arról, hogy kezdeményez-e büntetőeljárást. A 67 éves férfinál súlyos szív- és érrendszeri betegséget diagnosztizáltak.

Lukoil

Fotó: Getty Images

Maganov a Lukoil második vezetője, aki az elmúlt hónapokban furcsa körülmények között halt meg. Alekszandr Szubbotyin volt Lukoil-vezető májusi halálának ügyében az orosz rendőrség büntetőeljárást indított. 

Szubbotyin egy okkultistánál próbálta kikúráltatni alkoholfüggőségét. Az ellenzéki, angolnyelvű The Moscow Times című lap arra emlékeztetett, hogy a Lukoil, Oroszország második legnagyobb olajipari vállalata, azon kevés orosz cégek közé egyike, amely nyíltan felszólított az Ukrajna elleni „különleges katonai művelet” befejezésére és március elején, részvényesekhez intézett levelében a konfliktus tárgyalásos rendezését sürgette.  A Lukoilt sokáig elnökként irányító Vagit Alekperov júniusban lemondott, miután nyugati szankciós listára került.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top