nlc.hu
Életmód

Megfogta a gorilla az ápoló kezét vizsgálat közben

Megható: megfogta a gorilla az ápoló kezét vizsgálat közben

Amikor az egészségügyi csapat tagjai látták, hogy a gorilla megfogja az egyik állatorvosi nővér kezét, megnyugodtak.
Gorilla keze közelről

Megható képet készített egy fotós egy gorilláról, amint az állat megfogja az ápoló kezét egy egészségügyi vizsgálat során.

A New York-i Buffalo állatkertben a 34 éves Koga nevű nyugati síkvidéki gorillának – aki több mint 180 kilót nyom – félévente át kell esnie egy vizsgálaton, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy egészséges.

Az állatkert munkatársai ellenőrizték Koga fogait, szemét, izmait, ízületeit és szívét, meggyőződve arról, hogy minden tökéletesen működik, és hogy a gorillát nem fenyegeti szívbetegség. Az ellenőrzéshez a gorilla altatására is szükség volt.

A procedúra meglehetősen stresszes az állat számára, és nagy csapat kell ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen menjen, hiszen egy hatalmas és egyáltalán nem veszélytelen állatról van szó. Ám amikor látták, hogy Koga megfogja az egyik állatorvosi nővér kezét, megnyugodtak. A pillanatot Christian Dobosiewicz örökítette meg:

A vizsgálat során egyébként minden rendben ment, és az eredmények is jók lettek, Koga boldog és egészséges.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Unsplash/Rod Long)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top