nlc.hu
Életmód

Elhalasztották az állatvédő szervezetnek ígért állami támogatás kiosztását

Elhalasztották az állatvédőknek ígért állami támogatás kiosztását, nem tudni, mikor jutnak hozzá a pénzhez

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos reméli, hogy hamarosan kihirdethetik a pályázati eredményeket.

Az álltavédők számára kiírt 500 millió forintos keretösszegű pályázat résztvevői kedden elektronikus üzenetet kaptak a Herman Ottó Intézet Kft.-től, hogy bizonytalan időre elhalasztják a pénzosztást, pedig egy nappal korábban  Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában azt mondta, hogy napokon belül meglesz az eredményhirdetés, ami lehetővé teszi, hogy minden korábbinál komolyabb kihívások elé néző szervezetek hozzájussanak egy komolyabb összeghez, írja a 24.hu.

Ovádi Péter, a törvényalkotási bizottság fideszes tagja

Ovádi Péter, a törvényalkotási bizottság fideszes tagja felszólal Az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A kormány még decemberben hirdette meg, hogy pályázatot írnak ki az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek számára. A pályázatot hivatalosan májusban hirdették meg, a lebonyolításra pedig a Herman Ottó Intézet kapott megbízást. A szervezetek július 20-áig nyújthatták be a pályázatukat, amelyben működési költségek, ivartalanítás és állategészségügyi szolgáltatás, valamint férőhelybővítés finanszírozására kérhettek 500 ezer és 10 millió forint közötti egyszeri, vissza nem térítendő támogatást. A kormánybiztos júliusban bejelentette, hogy a pályázat elsöprő érdeklődéssel zárult, összesen 205 szervezet küldött be kérelmet.

A halasztásra Herman Ottó Intézet indoklása miatt a tekintélyes mennyiségű pályázat miatt volt szükség. Ovádi Péter egyelőre nem tudott nyilatkozni arról, mikorra fejezik be a pályázatok értékelését, de – tette hozzá – reméli, hogy a közeljövőben tényleg kihirdethetik az eredményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top