nlc.hu
Életmód

Legendák Raszputyin péniszéről

A szexmániás szerzetes pénisze híresebbé vált, mint a gazdája

Grigorij Jefimovics Raszputyin orosz szerzetes, látnok és spirituális gyógyító többek között azzal került be a legendák közé, hogy állítólag levágták a péniszét 1916-os meggyilkolása után, majd a későbbiekben kiállították egy üvegbe zárva Szentpéterváron.

Grigorij Raszputyin neve a mai napig közismert, még a zenészeket, filmeseket is megihlették az őrült szerzetesről szóló legendák, köztük a péniszéről keringő mítoszok is segítettek, hogy fennmaradjon a neve. Az egyik ilyen legenda szerint Raszputyin péniszét a halála után vágták le, hogy a követői tudják tovább imádni, abban hittek, hogy ha megdörzsölik a péniszt, az segíti a termékenységet.

A szexmániás szerzetes

Mielőtt rátérnénk Raszputyin péniszére, fontos megérteni, hogy miért volt olyan nagy jelentősége ennek a hímtagnak a szerzetes életében. Bár szerzetes volt, mégsem az önmegtartóztatásról és a mértékletességről – az alkoholt sem vetette meg – ismerték. Azt pletykálták róla, hogy a hlisztek („önostorozók”) szekta tagja, ami egy ortodox keresztény titkos szektaként működött. Abban hittek, hogy csak azzal kerülhetnek közel Istenhez, ha elérik a szexuális kimerültség állapotát a kicsapongó életmóddal. Az eszmét követő Raszputyin így lett népszerű csábító a cári Oroszország hölgyei között, állítólag még a cár felesége is szeretőjévé tette egy ideig a szerzetest. A halála után is fennmaradtak a pletykák a cárnő és Raszputyin kapcsolatáról, bár a történészek szerint ezeknek a történeteknek nem sok valós alapja lehet, és nem túl valószínű, hogy ők ketten valaha lefeküdtek egymással. A cárnő prűdnek számított, igazi szigorú viktoriánus hölgy volt, szinte biztos, hogy nem szexelt Raszputyinnal.

Raszputyin ül hódolói körében

Raszputyin és hívei (Kép: Getty Images)

A legendás pénisz

Bár Raszputyin halálának körülményei és péniszének sorsa továbbra is vita tárgyát képezik, az biztos, hogy Grigorij Raszputyint 1916. december 30-án a szentpétervári Juszupov-palotában meggyilkolták – annak ellenére, hogy állítólag természetfeletti módon küzdött az életéért. „Ezt a mérgezésben haldokló ördögöt, akinek a szívébe golyó fúródott, a gonosz hatalmak támasztották fel a halálból. Volt valami elborzasztó és szörnyűséges abban, ahogy ördögi módon megtagadta a halált” – írta Juszupov az emlékirataiban a Smithsonian Magazine szerint. Raszputyin végül fulladásos halált halt, péniszének sorsa pedig továbbra is bizonytalan maradt. Az első jelentések a hírhedt, misztikus, óriási hímtagról az 1920-as években jelentek meg, amikor egy Franciaországban élő orosz bevándorlókból álló csoport azt állította, hogy birtokában van Raszputyin férfiassága. A legenda szerint a levágott péniszt egyfajta vallási ereklyeként őrizték, mert azt vallották, hogy termékenységet adó ereje van.

A történet szerint, amikor Raszputyin lánya, Maria értesült a hírekről, birtokba vette a péniszt, és elítélte a szekta tagjainak tevékenységét. Természetesen erre a történetre sincs kézzelfogható bizonyíték. 1994-ben aztán egy Michael Augustine nevű amerikai gyűjtő azt állította, hogy a néhai Maria Raszputyin hagyatékának eladásán keresztül került a pénisz a birtokába, a groteszk tárgyról azonban később kiderült, hogy nem több, mint egy kiszáradt tengeri uborka.

Raszputyin fiatalon

Raszputyin jóvágású szerzetes volt (Kép: Getty Images)

Raszputyin péniszének valódi sorsa

2004-ben a szentpétervári Erotika Múzeumban egy pénisz volt látható, amely állítólag nem másé, mint Raszputyiné. A múzeum tulajdonosa azt állította, hogy a túlméretezett hímtagért, amely a lenyűgöző, 30 centis méretet is elérte, 8 ezer dollárt fizetett. A legtöbb szakértő azonban úgy véli, hogy ez a titokzatos tárgy a múzeumban valójában csak egy tehén vagy egy ló levágott pénisze.

Raszputyin péniszének valódi sorsa azonban valószínűleg sokkal kevésbé érdekes. 1917-ben boncolták fel az őrült szerzetest, miután a folyóból kiemelték a holttestét. Az ügyben eljáró halottkém teljes boncolást végzett, és állítólag megállapította, hogy bár Raszputyin kétségtelenül rosszul nézett ki meggyilkolása után, a pénisze a helyén és egy darabban volt. Ha ez igaz, akkor ez azt jelenti, hogy a világban keringő nemi szervek, amiket a szerzetesnek tulajdonítanak, mind csalásnak számítanak, melyek a mítoszok és legendák nyomán születtek szinte azonnal Raszputyin halála után.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top