nlc.hu
Életmód

Kövér László szerint tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé a teljesítményüket

Kövér László szerint tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé a teljesítményüket

A tanári béremelésre szükség van, de nem lehet a gyerekek rovására polgári engedetlenségi mozgalmat indítani – mondta Kövér László, Országgyűlés elnöke.

Kövér László elmondta, szükség van a pedagógusok béremelésére, „jelenlegi bérük ahhoz a munkához és felelősséghez képest, ami terheli és kötelezi őket, nem méltányos”, azonban „a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket” – írja a Hvg a HírTV interjúja nyomán. Szerinte ezen a helyzeten semmilyen sztrájk nem fog tudni segíteni, és nem lehet a meglévő jogszabályokat félretenni, egy nem létező jogi kategóriával élve polgári engedetlenségi akciót indítani a gyerekeink rovására.

Kövér László

Fotó: MTI

Kövér a szomszédos háborúról is kifejtette a véleményét, mint mondta, sokakkal együtt azon a véleményen van, hogy ez nem egy orosz-ukrán háború, hanem egy olyan orosz-amerikai háború, amely bevezetője annak a konfliktusnak, ami – ha nem vigyázunk – bekövetkezik, ami majd Kína és az Egyesült Államok által vezetett Nyugat között fog kirobbanni.

Ahogy azt az nlc is megírta, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból azonnali hatállyal küldtek el pedagógusokat, mert több polgári engedetlenségi akcióban is részt vettek.  Hasonlóképpen felmentették pozíciójából Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, mert a szóbeli indoklás szerint élére állt a polgári engedetlenségnek, holott ezt vezető pozíciója miatt nem tehette volna meg A diákok tüntettek és követelték vissza a tanáraikat, több százan tiltakoztak a kirúgásuk ellen az iskola előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top