nlc.hu
Életmód

Ez a brit 60 éves férfi jól kipattintotta magát

Ez a brit 60 éves férfi ilyen jól kipattintotta magát – képek

A 60 éves férfi gondolt egyet, és elkezdett gyúrni.
A nagyapa, aki kigyúrta magát.

Steve Ramsdenre nézve ma már nehéz elhinni, hogy alig egy évvel ezelőtt még túlsúlyos, magas koleszterinszinttel küzdő cukorbeteg volt. De az átalakulása is csak azt mutatja, hogy a kemény munka és az elhivatottság, valamint a kiegyensúlyozott étrend, na és persze a megfelelő edzésterv meghozza az eredményét. Ramsden, aki a Yorkshire-i Mentőszolgálat mentőorvosa, tavaly karácsonykor 100 kilogrammot nyomott, és tablettákat szedett magas koleszterinszintje kezelésére. Ma már csak 72 kilót nyom, és úgy néz ki, mint aki legalább néhány évtizede minden nap edzőterembe jár.

Steve tavaly ébredt rá, hogy változtatni kéne, pontosabban, akkor amikor a háta csúnyán becsípődött. Rájött, hogy drasztikus életmódváltásba kell kezdenie, ha minél tovább szeretne a szerettei életében maradni. Szerencséjére a fia, Dan egy edzőterem tulajdonosa volt, és tudott neki segíteni az elindulásban. Támogatásával Steve végigcsinált egy intenzív 12 hetes átalakító tanfolyamot, és a fia szerint végig nagyon fegyelmezett volt. Leadott néhány kilót, majd elhagyta az alkoholt, és a rossz ételeket.

„A kor csak egy szám, és apám életének megváltoztatása volt az eddigi legnagyobb eredményem. Ez igazán különleges” – tette hozzá Dan.

Maga Steve is nagyon büszke az átalakulására. Már nem aggódik amiatt, hogy cukorbeteg lesz, hiszen a súlya olyan alacsony, amilyen talán soha nem volt az eddigi élete során, és újra láthatja a hasizmait is. Bevallása szerint is jóval ritkábban iszik, mint korábban, egészségesen étkezik, és igyekszik kiegyensúlyozott életmódot folytatni. Az Instagramra is regisztrált, ahol végig lehet követni az átalakulását.

Más sikertörténetekről is beszámoltunk már, Caitlin O’Kelly például évekig falánk volt, de úgy döntött, hogy egyszer és mindenkorra változtatni fog az életmódján, és a súlyán. Azóta a TikTok-on osztja meg a fogyással kapcsolatos tapasztalatait.  Van miről, hiszen ő is több tíz kilótól szabadult meg.

Fotó: Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top