nlc.hu
Életmód

Spórolás: 34 kormányablakot zárnak be télre

34 kormányablakot zárnak be télre, hogy spóroljanak a rezsin

A kormány utolsó tájékoztatása szerint 314 kormányablak működött az országban, ám ezek közül november és március közepe között csak 280 tart majd nyitva.

A Miniszterelnökség indoklása szerint mivel az elszállt energiaárak miatt a kormány az állami szerveknél 25 százalékos költségcsökkentési tervet írt elő, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás. A tárca szerint az őszi-téli időszakban amúgy is alacsonyabb az ügyfélforgalom, így a megmaradt kormányablakok is ki tudják szolgálni az ügyfélforgalmat – írja az rtl.hu.

Kormányablak

Kormányablak Józsefvárosban (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A Miniszterelnökség azzal nyugtat, hogy minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva marad. A nyitva tartó kormányablakokról az alábbi linken lehet tájékozódni. Korábban több iskola bezárása mellett a Magyar Posta döntött úgy, hogy több tucat budapesti fiókját bezárja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top