nlc.hu
Életmód

Pszichológiai jelek, hogy szerelmes vagy

3 jel, hogy biztosan NAGYON szerelmes vagy

Ha ezeket tapasztalod, akkor te már rég rózsaszín szemüvegben nézed a világot!

Van valaki a láthatáron, akivel alakulnak a dolgok, de nem tudod eldönteni, hogy máris szerelmes vagy belé, vagy csak a pillangók a hasadban a vágy jele, esetleg szimplán csak bejön a figyelem, amit az illetőtől kapsz? Mind voltunk már így. De szerencsére van néhány pszichológiai jele annak, ha fokozatot váltottál, és a „nagyon kedvelem”-ről átléptél a „teljesen beleszerettem”-szintre.

Dr. Kimberly Moffit, pszichológus és párkapcsolati szakértő a TikTokon osztotta meg, mik azok a dolgok, amikre figyelned kell, hogy eldönthesd: amit éppen átélsz, az nem más, mint a szerelem. Máris mutatjuk, mik ezek!

Le sem veszed róla a tekinteted

„Észrevetted már, hogy egyszerűen képtelen vagy NEM bámulni az arcát az illetőnek?”

 

– teszi fel a kérdést a szakértő. Ha a válaszod igen (megértjük, vannak ilyen mágnes külsejű emberek. LOL), akkor igazából szerelem lehet a háttérben. Mert amikor ennyire beleestél valakibe, akkor a „normálisnál” több időt töltesz az arca tanulmányozásával. Amikor vágyról vagy sima vonzalomról, limerenciáról van szó, akkor hajlamosak vagyunk inkább a kiszemeltünk testén felejteni a tekintetünket.

Jelek, hogy szerelmes vagy

Fotó Andriy Onufriyenko/Getty Images

Önfeláldozás ON

Ha valaha is tettél valamit érte, ami rengeteg energiát, esetleg áldozatot igényelt tőled – és nem abból a motivációból, hogy jó színben tűnj fel előtte, hanem egyszerűen csak látni akartad a reakcióját és örömét –, akkor sanszos, hogy fülig szerelmes vagy. Mire gondolunk? Például szülinapi ajándék gyanánt vehettél valami nagyon felvágósat (amitől jobb pozícióba kerülnél), de inkább az eggyel kevésbé mutatós dolgot adtad neki, mert tudtad, hogy valójában arra vágyott.

Nem kell a megerősítés

Amikor belezúgsz valakibe, gyakran egy rakás negatív érzelemmel is szembe kell nézned. Érezhetsz szorongást, lehetsz ideges vagy bizonytalan – de ha valódi szerelemről van szó, egyiket sem éled át. Miért?

„Mert te magad nem a megerősítés forrásaként tekintesz a másikra, hanem megláttad benne a hús-vér embert”

 

– magyarázza a pszichológus. Ez pedig az igaz szerelem jele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top