nlc.hu
Életmód

Térdig megnövesztette a haját babonából

Nem volt hajlandó levágatni a haját a terhessége alatt, ilyen hosszú lett

Egy nő térdig megnövesztette a haját, miután nem volt hajlandó levágatni a terhesség alatt, mert úgy vélte, hogy az balszerencsét hoz.
hosszú hajú nő

Dobromira Kudrjasova attól félt, hogy szerencsétlenséget hozna magára és a családjára, ha levágatná a tincseit pont a terhessége alatt. Oroszországban ugyanis, ahonnan Dobromira származik, rossz ómennek tartják, ha valaki levágatja a haját, miközben gyermeket vár.

A hajhullás normális a terhesség alatt, de Dobromira meglepődött, amikor azt látta, hogy az övé gyorsabban nő a normálisnál. Egyébként kisgyermekkora óta hosszú a haja, és a most 29 éves nő hosszú hajú hölgyek családjából származik, és legidősebb lányának, aki hatéves, már derékig ér a hajzuhataga.

Dobromira kilenc éve házas, és férje, Denis mindig is támogatta a hajnövesztésre vonatkozó döntését.
A hajam egyre hosszabb, és a férjem gyakran segít nekem a fésülködésben” – mondta a Metrónak, hozzátéve, hogy nem költ sokat a hajára, annak ellenére sem, hogy rendszeres ápolást igényel. Havonta 26 fontot (olyan 12 ezer forintnak megfelelő összeg) költ olyan alaptermékekre, mint a sampon, a kondicionáló és a hajvégekre való olaj – és időnként hajmaszkot is használ.

Azt meséli, hogy miután 2019 februárjában megszülte legfiatalabb gyermekét, a haja majdnem bokáig nőtt. Ekkor azonban úgy döntött, hogy egy kicsit visszavágat belőle, mert a hajvégek igencsak elvékonyodtak. A fodrász azonban nagyon bemelegedett a vágásba, így végül derékig érő frizurát kapott vissza Dobriomira, aki kevésbé érezte nőiesnek a haját „ilyen röviden”, ezért újra elkezdte növeszteni.

Dobromira vegyes megjegyzéseket kapott az emberektől a haja hosszával kapcsolatban. Azt mondja: „Az idősebb generáció meglepődik a hajam hosszán. Megkérdezik, miért nem vágatom le a hajam, és hogyan ápolom. Majd azt mondják, hogy vigyáznom kellene rá, mert ilyen hosszú haj nagyon ritka”.

Az Instagramján és a YouTube-on is vegyes a kép, már ami a hozzászólásokat illeti. „A legtöbben azt kívánják, bárcsak nekik is ilyen hosszú lenne a hajuk, ám vannak olyanok, akik régimódinak neveznek, és azt mondják, hogy csináltassak divatos frizurát.”

Az a durva, hogy léteznek olyan nők és férfiak, akiknek még Dobriomiránál is hosszabb hajuk van. Akad, aki egy elrontott frizura miatt nem vágatta le soha többé a haját, más azért, mert álmában egy istenség erre utasította, de olyan is, aki direkt azért, mert be akart kerülni a Guinness Rekordok Könyvébe. Ezekről a rekordhosszúságú hajakról ebben a cikkünkben írtunk.

Fotó: Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top