nlc.hu
Életmód

Ittas vezetés

Ebben az országban a legtöbb az ittas vezető

Csak idén kétszer is megdöntötték a legmagasabb véralkohol-szint világrekorját!

A tangótól a fociig sok mindenben szerzett magának világhírt Argentína, azt azonban kevesebben tudják, hogy részeg sofőrök tekintetében is rekordernek számít az ország.

Idén márciusban látott napvilágot az argentin sajtóban a hír, hogy Neuquén tartomány Plottier városában egy fiatal férfi megdöntötte az eddigi legmagasabb véralkohol-szint világrekordját, miután a rendőrök megszondáztatták. Nem rutinellenőrzés során bukott le a garatra igencsak felöntő autós, hanem baleseti helyszínelés során találkozott az egyenruhásokkal, ugyanis egy útmenti árokba borult a járművével.

Az ütközés ellenére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, az arcán és a karján sebesült meg. Az orvosi segítségnyújtásról hallani sem akart, és a rendőrséggel sem akart együttműködni. Szégyenletes rekordját egy másik honfitársának a múlt héten sikerült túlszárnyalnia, pedig a rend őrei azt hitték, ilyen magas véralkohol-szintet nem látnak majd a közeljövőben. 

Ittas vezető

Az új rekordert november 7-én este Roca rendőrei csípték fülön, miután lakossági bejelentést kaptak egy autósról, aki több szabályt is áthágott. A szemtanúk elmondása szerint a forgalommal szemben vezetett, felhajtott a vonatsínekre és egy hajszálon múlt, hogy elgázoljon egy fiatal lányt. 

A kisteherautó vezetőjét, aki a sárga földig itta magát, 23 óra 30 perc körül fogták el. Az egyenruhások először azt hitték, rosszul látnak, mikor meglátták a férfi 6,26 ezrelékes véralkohol-szintjét, a műszer azonban nem tévedett. Az számukra sem volt kérdés, hogy a vezető részeg, azt azonban nem gondolták, hogy egy világrekorderhez van szerencséjük.

Az autós alkoholmámortól nem volt képes se beszélni, se a saját lábán megállni, ezért a rendőrautóba sem tudott egyedül beszállni. A jogosítványát azonnal bevonták és a gépjárművét is elkobozták. Hogy valaha volán mögé ülhet-e még, a jövő zenéje, egy biztos, hosszas jogi procedúrának néz elébe.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top