nlc.hu
Életmód

Anyagyilkos tízéves fiú

Agyonlőtte az anyját a 10 éves fiú, mert nem vett neki VR eszközt

Akár 60 évet is kaphat a gyilkos tízéves.

Egy fiatal fiú agyonlőtte az anyját, mert az nem volt hajlandó VR eszközt venni neki. A 10 éves gyanúsított, aki az Egyesült Államok Wisconsin állambeli Milwaukee-jából származik, először azt mondta a rendőrségnek, hogy a lövöldözés baleset volt.
 
Később azonban megváltoztatta a történetét, és azt mondta, hogy szándékosan szegezte a fegyvert anyjára, a 44 éves Quiana Mannra, mielőtt november 21-én reggel 7 óra előtt meghúzta a ravaszt. A fiatalt egy felnőtt ellen gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.
 
A wisconsini törvények értelmében a 10 évesnél fiatalabb gyerekeket súlyos bűncselekményekért ugyanúgy vádemelés alá lehet vonni, mint a felnőtteket, de a fiú ügyvédei megpróbálják áttenni az ügyet a fiatalkorúak bíróságára. A fiút, akit a családtagok úgy írtak le, mint valakit, aki mentális problémákkal küzd, jelenleg a fiatalkorúak börtönében tartják fogva.

 
Egyik ügyvédje, Angela Cunningham “abszolút családi tragédiának” nevezte az esetet. „Nem hinném, hogy ezt bárki tagadná vagy nem értenek vele egyet… A felnőttek rendszere teljesen rosszul van felszerelve egy 10 éves gyermek szükségleteinek kielégítésére” – tette hozzá az ügyvéd.
 
A panasz szerint a fiú először azt mondta a rendőröknek, hogy az anyja hálószobájából elővette a lőfegyvert, és lesétált a pincébe, ahol az anyja mosott. Elmondta a rendőröknek azt is, hogy az ujjain pörgette a fegyvert, amikor elsült, és eltalálta az anyját.
 
Egy nappal később a fiú nagynénje azt mondta, hogy amikor találkozott a fiúval, ő elővett egy házkulcscsomót, amely a pisztoly zárdobozának kulcsát is tartalmazta. Megkérdezte a fiút a lövöldözésről, aki azt válaszolta, hogy az anyjára szegezte a fegyvert, hiába mondta neki, hogy tegye le. A gyanúsított nagynénje és nővére hozzátették, hogy a fiú nem sírt és nem mutatott megbánást a lövöldözés miatt,

ráadásul egy Oculus Virtual Reality headsetet is rendelt anyja Amazon-fiókjáról a halála utáni reggelen.

 

Állítólag azt mondta, hogy azért ontott vért, mert anyja nem volt hajlandó megvenni neki a headsetet az Amazonon.
 
A hozzátartozók a fiú múltjából is felemlegettek néhány nyugtalanító viselkedést, többek között olyan esetet is, amikor egy léggömböt megtöltött gyúlékony folyadékkal, majd felgyújtotta, amivel robbanást okozott.Azt is elmondták, hogy mindössze négyéves volt, amikor a család kiskutyáját a farkánál fogva pörgette.
 
Amikor a milwaukee-i rendőrség az új információk fényében újra kihallgatta a gyilkos fiút, elmondta nekik, hogy lövés közben két kézzel szegezte a fegyvert az anyjára. A panasz szerint hozzátette, hogy megpróbált a falba lőni, hogy csak “megijessze”, csakhogy a nő elsétált előtte, így a golyó eltalálta.
 

Akár 60 év börtönt is kaphat, ha felnőttként ítélik el.

fegyvert fogó kisfiú

Illusztráció: Getty Images

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top