nlc.hu
Életmód

Hat fokban vizsgáztak az ELTE-n

Hat fokban vizsgáztak az ELTE BTK tanárszakos hallgatói

Műszaki probléma miatt nem tudták az eredeti helyszínen megtartani a vizsgát, a tanárszakos hallgatók hat fokban dideregtek.
Egy diák ír egy papírlapra egy asztalon

Hat fokban vizsgáztak tanárszakos hallgatók az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán (BTK) hétfőn – írja a Telex.

A lapnak az egyik hallgató azt írta, az írásbeli vizsga két órán át tartott, „nem éreztük a lábujjainkat, az ujjainkat, remegtünk a hidegtől”. Ráadásul szerinte fontos vizsgáról volt szó, amely nélkül nem mehetnek rövid tanítási gyakorlatra.

Az ELTE azt írta, hogy az esemény előtt nem sokkal felmerült műszaki probléma miatt nem tudták az eredeti helyszínen megtartani a vizsgát, de mindenképpen szerették volna biztosítani a jelenléti vizsga lehetőségét. A BTK épületében lévő termeket azonban rövid idő alatt nem tudták 18 fokosra felfűteni. Az egyetem szerint egyébként a hallgatóknak körülbelül 15-16 fokos helyiségekben kellett vizsgázniuk.

Korábbi közlés szerint az ELTE Bölcsészettudományi Karán az energiamegtakarítás miatt a vizsgaidőszakban jelenléti számonkérés az egyetem könyvtárában, gyakorló gimnáziumaiban és dékáni engedéllyel külső helyszíneken valósul meg. December 10-től február 26-ig csak temperáló fűtés van a karon.

A rezsiválság miatti spórolás más oktatási intézményben is gondot okoz, sok iskolában az előírt 20 fok helyett csak 16 fokot mutat a hőmérő.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top