nlc.hu
Életmód

Saját rajzukat kapták meg horgolt babaként

Ezek a gyerekek saját rajzukat kapták meg horgolt babaként

A Creative Crafter vállalkozás horgolt babákká alakítja a gyerekek rajzait.

A gyerekeknek hatalmas a képzelőerejük. Egy ügyes kézműves most segít életre kelteni az elképzeléseiket. Violeta Vasilevičiūtė-Pocienė, vagyis „VioletaOwl” közel két évtizede készít horgolt babákat gyermekrajzok alapján. Az eredmények imádni valók, és rávilágítanak arra, hogy ezeket az apró művészeket hál’ istennek nem akadályozzák olyan földhözragadt dolgok, mint például az élethű méretarányok, így teljesen egyedi terveket készítenek – írja a Mymodernmet.com.

Nincs két egyforma rajz, így két egyforma bábu sem. Vasilevičiūtė-Pocienė néha egy zsiráfot horgol, nagy fejjel és hatalmas szemekkel. Máskor a dolgok még fantasztikusabbá válnak, például egy repülő egyszarvú csodás arany fürtöket visel. Bármilyen elemet is tartalmaz az eredeti vázlat, azt Vasilevičiūtė-Pocienė áthelyezi a végső babába, a firkákat és minden mást.

Az alkotó régóta érdeklődik a játékkészítés iránt, ez már gyermekkora óta érdekli. „Kilencéves koromban – meséli a My Modern Metnek –, anyám tanított meg kötni és horgolni. Aztán elkezdtem ruhákat készíteni a babáknak és kézzel készíteni a játékaimat.” Egy faipari iskola elvégzését követően visszatért a babakészítéshez. „Amikor a gyerekeim megszülettek, és már egy kicsit nagyobbak voltak, elkezdtek mindenféle őrült rajzokat alkotni. Az egyiknél nem tudtam ellenállni. Azonnal eszembe jutott az ötlet, hogy ebből milyen szuper játékbaba lehetne.”

Vasilevičiūtė-Pocienė azóta is sok gyerek örömére készít személyre szabott kis kedvenceket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top