nlc.hu
Életmód

Lebontották az egri karácsonyfát

Máris lebontották és feldarabolták az egri karácsonyfát

Az egri Dobó téren már véget ért a karácsonyi hangulat.
Daruval emelik szállítójárműre az ország karácsonyfájának felajánlott fenyőt Székesfehérváron 2020. november 23-án.

Az egri Dobó téren többé nincs karácsonyfa. A Heves Megyei Hírportál kezdetben úgy tudta, a karácsonyfa korai lebontásának hátterében a viharos szél állhat, ami kimozdította a helyéről a fát, az érte felelős cég szerint ennek semmi köze a dologhoz: ők ugyanis még az erős szél érkezése előtt megerősítették a talapzatot.

A városgondozás tájékoztatásából kiderült, hogy valóban nem az időjárás, hanem a közelgő szilveszter az oka annak, hogy a karácsony nem áll a város főterén vízkeresztig. A Dobó téren megrendezésre kerülő szilveszteri buli zavartalansága miatt rendelte meg az eseményt szervező Agria Film Kft. a korai karácsonyfa bontást. 

A munkálatokat már szerdán el is végezték: minden dísz lekerült a fáról, és ahogy azt a portálnak a környéken bámészkodók elmesélték, a többi karácsonyi dekorációt – az angyalszárnyat, a rénszarvasszánt és a betlehemet – is elszállították. A „meztelen” karácsonyfa nem árválkodott sokáig dísztelen a Dobó téren: pillanatok alatt tűnt el szinte nyom nélkül, miután feldarabolták, majd a fenyőágakat egy konténerbe pakolták. (A pillanatról készült olvasói fotót ide kattintva megnézheted.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top