nlc.hu
Életmód

Halakat etet Vietnamban

Több ezer hallal barátkozik ez a vietnami férfi

Egy vietnami kacsatenyésztő az új holdév beköszöntekor megvilágosodott és elkezdte etetni a halakat.

Több ezer vadon élő folyami halról gondoskodik Muoi Phuc. A korábban kacsatenyésztőként dolgozó 52 éves vietnami férfi a Mekong-deltában lakik. A 2020-as vietnami holdújév beköszöntekor épp rízst főzött, amikor észrevette, hogy néhány hal éhesen tátog a folyóban.

Sok hal, sok éhes száj (Fotó: Pexels.com)

Sok hal, sok éhes száj (Fotó: Pexels.com)

Dobott nekik egy kis kacsaeledelt. Másnap a csapatnyi pangasius megint ott lebzselt a háza előtt a folyóban, úgyhogy elkezdte etetni őket. A halak pedig csak jöttek és jöttek. Mára már ezres létszámban látogatják meg  Muoi házát, a férfi pedig rendületlenül szórja a tápot.

Abból a tucatnyi pangasius-halból, amely több mint két éve állt meg először Muoi Phuc otthona mellett, a halraj több ezerre nőtt – egyesek becslése szerint több tízezerre tehető – különböző fajokból, például laposhal, harcsa és még az agresszív fehér pompanó is.

Eleinte Muoi Phuc havonta néhány zacskó haleledelt használt, de mára a halraj olyan nagyra nőtt, hogy havonta több tonna táplálékra van szüksége ahhoz, hogy mindenkit jóllakasson. Néha ki is fut a költségvetésből, ezért a helyi gazdák által adományozott romlott gyümölcsöt és zöldséget dobja be nekik, amit úgy tűnik, a halak is nagyon szeretnek.

Azóta a férfi háza szinte turistalátványosság lett, érdekes módon, mások is megpróbáltak népszerűséget szerezni a haletetéssel, ám a halak valamiért csak Muoi Phuc házánál állnak meg – írja az Oddity Central.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top