nlc.hu
Életmód

72 éves egyetemista

Nem áll meg az érettségi után, egyetemre készül a 72 éves Károly bácsi

Nyolc éve három hónapot jósoltak neki az orvosok, de Károly bácsi nem adta fel.

Mint azt az nlc is megírta, hetvenegy évesen tett emelt szintű érettségi vizsgát történelemből a zombai Kovács Károly. Elmondása szerint az unokáit szerette volna inspirálni az emelt szintű érettségi elvégzésével, valamint betegségéről (8 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála daganatos betegséget) szerette volna elterelni figyelmét. A férfi itt azonban nem áll meg: a Bors most arról ír, újra iskolapadba ül, hamarosan megkezdi egyetemi tanulmányait.

Károly bácsi a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi Karára megy. Az orvosai javaslatára egyelőre még nem kezdheti meg a félévet, mivel a betegsége miatt nem javallott nagyobb közösségbe mennie. A zombai nagypapa így egyelőre passziváltatta a félévét. 

Károly bácsi most azt szeretné elérni, hogy a betegségére való tekintettel hadd végezhesse el online módon a szakot.

Károly bácsi élete nyolc évvel ezelőtt változott meg gyökeresen, amikor rákot, egészen pontosan a plazmasejteket támadó daganatos megbetegedést, diagnosztizáltak nála: az orvosok akkor azt mondták, három hónapja van hátra. Azóta három rákos megbetegedést is sikerült leküzdenie, így joggal érezheti azt, hogy teljesen újjászületett. Károly bácsi most úgy érzi, hogy köszönettel tartozik az orvostudománynak, ezért halála után testét az onkológiai intézetnek ajánlja fel – írja a lap.

nagypapa könyvet olvas

Károly bácsi most is tanul (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top