nlc.hu
Életmód

Négy lépés a szupertartós rúzsért

Selena Gomez sminkese megtanítja, hogyan legyen szupertartós a rúzsod

Kipróbáltuk, és tényleg működik!

Az van, hogy hiába veszed meg a legszebb rúzsokat a legszebb színekben, azokat csak bizonyos alkalmakra dobhatod be. Leginkább olyankor, amikor nem kerülsz kaja (vagy csók) közelébe – mert hiába beszélünk csókálló rúzsokról, azért a csodára azok sem képesek. Különben folyamatosan applikálhatod újra, az egész pedig amilyen jól indult, olyan nagy nyűggé válik. De van egy trükk, ami órákkal tartósabbá teszi a sminked úgy, hogy még strapabíróbb is lesz tőle.

Selena Gomez

Fotó: Getty Images/Presley Ann

A napokban jött szembe velem a TikTokon Selena Gomez sminkese, Melissa Murdick videója, amiben megosztja ezt a zseniális tippet. Úgyhogy gondoltam, le is tesztelem: a hétvége tökéletes alkalomnak tűnt, mikor is a barátnőmmel elmentünk megnézni Magic Mike utolsó táncát. Mert hát volt minden – és most nem a csorgó nyálról beszélek –, amit moziban szokás enni a popcorntól az extra sajtszószig. Nem zavartattam magam sem nasizás, sem a szívószálas ivás közben sem, hiszen ha nagyon elkenődik a rúzs (vagyis nem válik be a trükk), akkor is sötét van, nem látja senki. Szerencsére azonban nem kellett menekülési stratégiákat kidolgoznom arra az esetre amíg a bohócformát öltött fejem takargatom a mosdóig vezető úton, ahol majd szépen rendbe hozom a helyzetet. Merthogy Melissa tippjei tökéletesen beváltak.

Ennek köszönhetően az egész este folyamán csak egyszer kellett minimálisan igazítanom a rúzsomon. Ugyan nem volt érzékelhető a kopás, de ha már van lehetőséged *tökéletes* sminkben mutatkozni, akkor nyilván élsz is vele. Szóval mikor Melissa azt állítja a TikTokon, hogy ezzel a trükkel „nem kell folyamatosan újrakenni, mert a rúzs bombabiztos lesz”, akkor egyáltalán nem hype-olja túl a technikáját.

Mutatjuk is lépésről lépésre!

  1. Fogd a korrektort és applikáld a szád köré. Nem kell befedned vele az egész szád, elég ha az ajkad szélét és a bőrödet éri a korrektor, így képezve egyfajta határvonalat.
  2. Ezt fedd be egy kis púderrel. Szintén csak a száj körvonalán maradva.
  3. Jöhet egy jó minőségű szájceruza, ami illik a rúzsod színéhez! Ezzel most nem csak egy kontúrt akarsz rajzolni az ajkaidnak, hanem alaposan satírozd be az egész szád.
  4. Ezután már csak a rúzs maradt hátra: mehet az ajakceruza fölé. Egy réteg után fogj egy zsepit, harapj rá és itasd fel, majd kend fel még egyszer a színt. Kész is vagy!

Hogy ez miért működik?

„Mert csináltunk egy száraz »válaszfalat« az ajak köré, ami benntartja a színt. Aztán pedig rétegeztük a pigmentet: a ceruza és a dupla rúzs összeolvadnak, ezzel hosszantartóvá válnak”

 

– magyarázta a sminkmester. A pontos technikáért nézd meg a videót:

@itsmakeupbymelissam

A bright lip is my go-to, so this technique is a must #makeuphack #lipstick #makeup101 #easymakeup

♬ original sound – Melissa Murdick

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top