nlc.hu
Életmód

Internetes csalók áldozata lett Barta Sylvia

Internetes csalók áldozata lett Barta Sylvia

Csalódott a netes vásárlásban Barta Sylvia, miután csalók áldozata lett.

Internetes csalók áldozata lett Barta Sylvia. A TV2 időjárás-jelentőjének számlájáról csinos összeget, 420 eurót, azaz nagyjából 160 ezer forintot loptak el – írja a Blikk.

Barta Sylvia

Fotó: Facebook / Barta Sylvia

Minden egy internetes vásárlással kezdődött: Sylvia az egyik közösségi oldalon egy hirdetésben vett észre egy sporteszközt, és úgy döntött, megrendeli.

„A rendeléssel nem volt probléma, a tranzakció megtörtént, kifizettem a pontos összeget, majd vártam, hogy megérkezzen. Mivel az Egyesült Államokból rendeltem és dollárban fizettem, tudtam, hogy az eszköz vámköteles. Kaptam is egy SMS-t, hogy a március 6-i szállításhoz ki kell töltenem egy űrlapot” – elevenítette fel az eseményeket a bulvárlapnak.

Barta Sylvia kitöltötte az űrlapot, amelyen a bankkártyájának adatait is fel kellett tüntetnie. Az első furcsa jel az volt, hogy nem vontak le tőle semmilyen összeget, miután beküldte a kitöltött űrlapot. Később, amikor a TV2 stúdiójába sietett vissza, azonban kapott egy üzenetet: 420 eurót levontak a kártyáról. Mivel épp adásba került, nem tudott foglalkozni a kártyával, azaz felhívni a bankintézetét, így nap végére újabb 540 eurót, mintegy 200 ezer forintot akartak levonni tőle, de ezt a kísérletet már meghiúsította a bankja biztonsági rendszere, mert gyanúsnak ítélte a tranzakciót. Ezután a pénzintézet ügyfélszolgálata vette fel vele a kapcsolatot, le kellett tilttani a kártyát.

Abban reménykedem, hogy a bank segítségével visszakapom, azaz nem tanulópénz lesz

mondta Sylvia, aki érthető módon elvesztette a bizalmát az internetes vásárlásban:

„Nem gondolom, hogy a webshop vitte véghez a csalást. Inkább profi hekkerekre gyanakszom, akik valahogyan monitorozni tudják, ha valaki rendel és így csalják ki az emberek kártyaadatait. Óriási bosszúság, de tanultam a hibából.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top