nlc.hu
Életmód

Lakásárak március 15. ikonikus helyszínein

Ennyiért kapsz ma lakást március 15. ikonikus helyszínein

Nagy a szórás a forradalmi eseményeknek helyet adó utcák és terek négyzetméterárai között a lakáspiacon.
március 15

Az 1848. március 15-i eseményeknek nevezetes helyszínei jelenleg a legdrágább fővárosi utcáknak, tereknek számítanak – derül ki az ingatlan.com összeállításából.

A Pilvax közben jelenleg több mint 1,8 millió forintos átlagos négyzetméterárral találkozhatunk. A szomszédban lévő Petőfi Sándor utcában 1,6 millió, míg a Városház utcában 1,2 millió forintért kínálják a lakások négyzetméterét. Ugyancsak 1,25 millió forintos négyzetméterár jellemzi a mai Kossuth Lajos utcát, az innen nyíló Semmelweis utcában azonban már magasabb, 1,28 millió ez az összeg.

A budai Várban a Dísz téren 1,77 millió forintnál tartanak az átlagos négyzetméterárak, ugyanakkor az Úri utcához már 2,5 millió, a Szentháromság térhez pedig majdnem 2,8 millió forintra van szükség négyzetméterenként.

A Múzeum körút 1,4 millió, a Kecskeméti utcában pedig 1,2 millió forint alatt van a lakások átlagos négyzetméterára. Az Egyetem téren a 2,3 millió forintot is meghaladja a lakások egységára, ám a Kálvin téren “mindössze” 990 ezer forint az átlagos négyzetméterár.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Lakatos Péter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top