nlc.hu
Életmód

Kínai távcsókológép

Kínában megalkották a távcsókológépet

Szilikonajkak, mozgásérzékelők – nem maradsz csók nélkül távkapcsolatban sem!

Egy kínai vállalkozás távcsókológépet dobott a piacra – írja a Guardian. Az eszköz szilikonajkakban végződik, amelyek mozgásérzékelőkkel gyűjtenek adatokat, mozog, hangokat ad ki és csók esetén enyhén felmelegszik.

Az ötlet a karantén alatt fogalmazódott meg Zsao Jianbo feltalálóban. „Akkoriban még volt párom, de a bezárások miatt nem találkozhattam a barátnőmmel” – mondta Zsao.

A készülék ára 260 jüan (13 ezer forint). A megjelenést követő két hétben a cég több mint 3000 csókológépet adott el, és körülbelül 20 ezer megrendelést kapott.

Használatához a szerelmeseknek le kell tölteniük egy alkalmazást okostelefonjukra, és párosítaniuk kell csókgépeiket. Amikor megcsókolják a készüléket, az visszacsókol.

A készülék többféle színben kapható, azonos unisex ajkakkal. Vegyes értékeléseket kapott, egyes felhasználók szerint érdekes volt, míg mások kényelmetlenül érezték magát. A leggyakoribb panaszok között szerepelt a nyelv hiánya.

csókolózógép

Távcsókológép (Fotó: Taobao)

A Weibo közösségi oldal néhány kommentátora aggodalmának adott hangot amiatt is, hogy az eszközt online erotikus tartalmakhoz is felhasználhatják, ami Kínában szigorúan szabályozott.

Zsao elmondta, hogy cége betartja az előírásokat, de „keveset tehetünk azért, hogy az emberek hogyan használják az eszközt”.

A most piacra dobott gép nem az első távoli csókolóeszköz. A tokiói Elektrokommunikációs Egyetem kutatói 2011-ben találtak fel egy „csókátvivő gépet”, a malajziai Imagineering Institute pedig 2016-ban készített egy hasonló eszközt „Kissinger” néven.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top