nlc.hu
Életmód

Kutya segített a mentőknek megtalálni a beteget

Dorka, a puli segített a mentőknek megtalálni a beteget

Az okos kutyus odavezette a mentőket beteg gazdájához Nagymaroson.
A montázson egy mentőautó és egy fekete puli kutya

Szerda délután rosszul érezte magát egy idős férfi Nagymaroson, ezért a mentők segítségét kérte. A férfi azonban zavartan, nehezen érthetően beszélt, és csak az utca nevét tudta megmondani a mentésirányítónak, majd a vonal hirtelen megszakadt. Hiába próbálták visszahívni a beteget, már nem vette fel a telefont.

A szobi mentők perceken belül a megadott utcába értek, a férfit azonban nem találták. Aztán egyszer csak egy hangosan csaholó pulikutya jelent meg a mentőautó előtt, aki néhány másodpercig ugatott, majd elindult az egyik ház felé. A mentők a kutya után indultak, miközben az eb többször is visszafordult, és meggyőződött róla, hogy a mentők követik – számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A puli több száz méter múlva hirtelen megállt, és nem engedte továbbhaladni a mentőautót. Az életmentők alig hittek a szemüknek, amikor az autóból kiszállva megpillantották a magatehetetlen férfit a ház kertjébe fekve.

Dorka kutyának hála a mentők azonnal megkezdhették az idős férfi ellátását, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Gyakran előfordul, hogy a kutyák mindenféle kiképzés nélkül is képesek életet menteni: idén januárban Mini, a törpe pincser megmentette gazdái és 60 másik kutya életét a tűztől Miskolcon.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: OMSZ)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top