nlc.hu
Életmód

DNS-tesztből derült ki, hogy más a biológiai apa

Véletlenül derült ki, hogy 12 éve egy idegen gyerekét neveli az anya

Amikor Donna Johnson és családja kíváncsiságból DNS-tesztet végeztek, fogalmuk sem volt róla, hogy az életük a feje tetejére fog állni az eredmény miatt.

Donna Johnson és férje, Vanner két fiukkal – a 18 éves Vanner Jr. és a 12 éves Tim – együtt végeztek DNS-tesztet kíváncsiságból, hogy többet tudjanak meg a felmenőikről. De amikor megkapták az eredményeket, Donna megdöbbent: „A DNS-tesztek eredményeit olvasva azt gondoltam, hogy valami tévedés történt” – nyilatkozta.

Az eredmények szerint Vanner volt az idősebb fiuk apja, de a kisebb fiú apja ismeretlen volt. Donna próbálta felfogni, mit jelentenek az eredmények, amikor rájött, hogy valószínűleg a mesterséges megtermékenyítés során, a klinikán valami félreértés történhetett, a második gyermeküknél ugyanis egészségügyi okokból lombikra volt szükségük. A lombik során a szülők petesejtjét és spermáját kellett volna használni, de úgy tűnik, hogy a klinikán összekeverhették a spermákat.

Bár a két testvér nem hasonlított annyira egymásra, de ezt nem vették intő jelnek a szülők, egészen a DNS-tesztig azt hitték, hogy Vanner az apja a kisebbik fiúnak is. Donna elmondta, hogy amikor kiderült a teszt eredménye, megijedtek, hogy vajon elveheti-e emiatt tőlük a biológiai apa a gyermeküket, ám szerencsére egy ügyvéd megnyugtatta házaspárt, hogy mindenképpen ők maradnak Tim törvényes szülei.

Vannert sokkolta a hír, hogy nem ő a biológiai apa, de nem változtak a gyerek iránt az apai érzései. Egy pszichológus segített a házaspárnak feldolgozni a felfedezést, így megerősödve tudták elmondani a 12 éves Timnek az igazságot. A fiú nagyon jól fogadta a hírt, és néhány héttel később közölte, hogy fel akarja kutatni a biológiai apját. Egy kis nyomozással sikerült is kideríteni az apa nevét és telefonszámát, és felvették vele a kapcsolatot.

A két család 2021 júniusában találkozott, és Donna szerint „szürreális” volt megölelni egy idegent, akitől a babája született úgy, hogy nem is tudott róla. Azóta a két család rendszeresen tartja a kapcsolatot telefonon, videóhívásokban és találkozni is szoktak. A klinikával 2022-ben peren kívül megegyeztek a kártérítésben.

Via; Kiemelt Kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top