nlc.hu
Életmód

Múzeumban állították ki egy szívtranszplantált nő szervét

Megnézte a múzeumban a szívét, amit 16 éve operáltak ki belőle – fotó

Jennifer Sutton szerint nincs nagyobb ajándék annál, amit ő kapott.

A hampshire-i Ringwoodban élő Jennifer Sutton még egyetemista volt, amikor észrevette, hogy a mérsékelt fizikai aktivitás is nehezére esik, komoly kihívást jelent számára az is, hogy felsétáljon egy dombon.

A fiatal nőnél ún. restriktív kardiomiopátiát diagnosztizáltak, és az orvosai kijelentették, szívtranszplantáció nélkül sajnos nagyon rosszak a kilátásai. Fel is került a várólistára, és 2007 nyarán találtak is egy donort. „Amikor magamhoz tértem a műtét után, arra gondoltam, hogy újjászülettem, egy teljesen új ember vagyok. Még egy kis táncot is lejtettem a családomnak” – mesélte Sutton.

Jennifer Sutton és kioperált szíve

Fotó: Roland Hoskins/Daily Mail/Profimedia

Azóta eltelt 16 év, és Jennifer Sutton nemrég megtekinthette kioperált szívét, amit egy londoni múzeumban állítottak ki. Állítása szerint nagyon szürreális élmény volt így látni a szervet, ami egykor az ő testében dobogott. Hozzátette, nincs nagyobb ajándék a világon annál, mintha valaki felajánlja a szerveit, és szeretné, ha minél többen vállalnák a szervdonációt. 

(via India Times)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top