nlc.hu
Életmód

Grafikusból lett szigetelőmunkás Camila Bernal

Grafikusnak készült, de szigetelőmunkás lett, és nagyon élvezi

Camila Bernal több nehézséggel is megküzdött, de esze ágában sincs otthagyni új munkáját.

Camila Bernal korábban grafikusként dolgozott, majd gondolt egy merészet, és úgy döntött, inkább az építőiparban próbál elhelyezkedni. Utólag ez nagyon jó döntés volt, hiszen  sokkal jobb a fizetése mint korábban és nagyon élvezi a fizikai munkát.

Igaz, eleinte voltak nehézségei gerincferdülése miatt, de amióta orvosai megállapították, hogy mi okozta a panaszokat, azóta jobban odafigyel az egészségére. Sajnos így is előfordul, hogy fájdalomcsillapítókra van szüksége. Voltak, akik azt tanácsolták neki, hogy hagyja ott az építőipart, de szerinte ez szóba sem jöhet. Egyrészt nagyon szerencsésnek tartja magát miatt, hogy vállalkozóként maga osztja be az idejét, másrészt semmi nem okoz neki nagyobb örömet annál, mint látni, hogy mások mennyire elégedettek a munkájával. 

Camila Bernal nem titkolja, amikor karriert váltott, voltak rossz élményei hátrányos megkülönböztetés miatt. Mivel sok férfi között ő volt az egyetlen nő, ezért sajnos számtalan megjegyzést kapott, és nemcsak neme, hanem kolumbiai származása miatt is.

Hozzátette, szerencsére az elmúlt években pozitív változást tapasztalt, kezdik egyre jobban elismerni és tisztelni az építőiparban dolgozó nőket, és meglátása szerint egyébként egyre több munkaadó foglalkoztat nőket. Azoknak a lányoknak és nőknek, akik szintén szeretnének ezen a területen elhelyezkedni, azt tanácsolja, hogy ne habozzanak, vágjanak bele. 

Egy nő és egy férfi egy építkezésen

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

(via India Times)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top