nlc.hu
Életmód
Feketéről fehérre változó kutya

Teljesen fehérré változott egy fekete szőrű kutya a bőrbetegsége miatt

Gazdija végigdokumentálta Buster drasztikus átalakulását.

Két év leforgása alatt egy fekete szőrű kutya teljesen fehérré változott a vitiligója miatt. A 2 éves ebnél 2021 végén diagnosztizálták a pigmenthiánnyal fellépő autoimmun betegséget. Buster gazdijának, Matt Smithnek azt mondták, figyelje házi kedvence bőrbetegségét, de az állat egészségét ez nem fogja érinteni. Matt először kis fehér foltokat vett észre Buster szeme, orra és álla körül, de 9 hónappal a vitiligo-diagnózis után a kutya testét már jóval nagyobb fehér foltok kezdték borítani. Mára pedig teljesen fehér szőrűvé változott az eb.

A vitiligo az embereknél a bőrön pigmenthiányos foltokat okoz (ilyen rendellenességgel él többek között Winnie Harlow topmodell is), az állatoknál azonban ez a betegség jóval ritkábban jelentkezik, és a szőrzet kifehéredésével jár.

A gazdi már az elején kiposztolta a Redditen, hogyan változott meg Buster 9 hónap alatt, miután diagnosztizáltak nála vitiligót. Nemrég azonban újabb bejegyzést tett, amelyben bemutatta, hogy a házi kedvence teljesen kifehéredett.

Forrás: Reddit

Forrás: Reddit

 

Forrás: Reddit

Forrás: Reddit

Ha nem mutattad volna meg az átmenetet, soha nem hittem volna el” – hüledeztek a kommentelők, akik alig akarták elhinni az előtte-utána fotók alapján, hogy ugyanarról a kutyáról van szó, csupán 2 és fél év különbséggel.

Szerencsére Buster ugyanúgy élvezi az életét fehéren is.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top