Életmód

3+1 szandálviselési baki, amit jobb, ha nem követsz el!

A szandál-zokni kombináció mellett vannak még bakik, amiket érdemes kerülnöd a saját magad és a környezeted nyugalma érdekében!

 

Bizonyos öltözködési alapszabályok sokszor evidensnek tűnhetnek, mégis minden évben, a szandálszezon beköszöntével újra és újra szembesülhetünk azzal, hogy ami számunkra alapvető tabu, mások számára akár még divatosnak is tűnhet!

3+1 szandálviselési baki, amit jobb, ha nem követsz el!

Kapaszkodó lábujjak

Ugye te is láttál már csinosan felöltözött nőket, akik a szandálból kikandikáló lábujjaikkal kétségbeesetten próbáltak kapaszkodni a cipő peremébe? Ilyenkor nemcsak a járás, de még az egy helyben állás is igazi kihívás, ezért, hogy ne kelljen hasonló, burleszkbe illő jelenet főszereplőjévé válnod, győződj meg róla a szandál vásárlásánál, hogy a szandál megfelelően tartja a lábad, és nem csúszik előre!

Titokzokni

Soha, semmilyen formában ne viselj szandálhoz titokzoknit – akkor se, ha csipkés vagy átlátszó harisnyazokni! Ne legyenek illúzióid, a szandálban a titokzokni is látszik! Nem azért hívjuk titokzokninak, mert senki nem látja, hanem mert a megfelelő zárt cipővel viselve titokban marad a viselése! Ez alól a papucsok és a szandálok minden kivételt képeznek, akkor is, ha úgy érzed, mégis sikerült elrejtened!

Kis méret

A magas sarkú szandáloknál is feltűnő, de a lapos talpú változatoknál duplán kellemetlen, ha egy számmal kisebb a mérete. Még akkor se vegyél kisebb szandált, ha azt gondolod, ráleltél életed topánjára, mert ha lelóg a lábad az anyaföldre, minden leszel, csak csinos nem! Azon kívül, hogy bekoszolódik a sarkad, a járásod is fura lesz, mert a sarokrészen túllógó lábbal még lapos talpú szandálban sem egyszerű az egyensúlyozás.

Pántos szandál

Vannak olyan szandálok, amelyeket jobb, ha hanyagolnunk, ha nem vagyunk nádszálkarcsúak, vagy ha épp egy mozgalmas nap elé nézünk! A melegben, pláne ha sokat kell mennünk, a nap végére bedagadhat a lábunk, és az addig szexinek gondolt pántok könnyen kötözött sonkát csinálhatnak a lábszárunkból.

Még több cipő az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top