Életmód

Ezeket ne tedd, ha allergiás vagy!

Ne szedjétek összevissza a gyógyszereket, óvakodjatok a friss levegőtől és a gyógyteáktól! Tippek allergiásoknak, mert sajnos még nincs vége az allergiaszezonnak...

HáziPatika összegyűjtött néhány jó tanácsot, mert hiába jön az ősz, az allergiaszezon még tombol.

Ne szedj összevissza gyógyszereket! Az allergiás orrdugulás kezeléséhez egyrészt tudni kell, hogy az ember pontosan mire allergiás, másrészt meg kell tudnia különböztetni a náthát és az allergiát. A nem megfelelően kiválasztott gyógyszerekkel, az előírások figyelmen kívül hagyásával sokkal többet ártunk magunknak, mint gondolnánk! Szintén tilos az előírtnál több gyógyszert szedni – ettől nem lesz „látványosabb” vagy érezhetőbb a javulás!

Ezeket ne tedd, ha allergiás vagy!

Óvakodj a friss levegőtől! Akár használsz orrspray-t, akár nem, lehetőleg ne menj a szabadba azokban az időszakokban, amikor a pollenkoncentráció a legnagyobb. Ne szervezz programokat olyan napokra sem, amikor az időjárás meleg, fülledt, szélcsendes. Csak hajnalban vagy kora este szellőztess, ilyenkor van a legkevesebb pollen a levegőben. Autóúton pedig ne húzd le az ablakot, különösen akkor, ha te vezetsz!

Vigyázz a gyógyteákkal, házi szerekkel! Sok olyan természetes (vagy annak mondott) étrend-kiegészítőt, gyógyteát lehet vásárolni, mely azt ígéri, hogy enyhíti vagy teljesen meg is szünteti az allergiás tüneteket. Nem lehet tudni, hogy milyen növények kerültek ezekbe a termékekbe, és könnyen előfordulhat, hogy épp ezek váltanak ki allergiás reakciót, így ahelyett, hogy csökkentenék a tüneteket, csak tovább rontanak rajtuk.

Szokj le a dohányzásról! A dohányzás fokozhatja az allergiás reakciókat, ezért (is) érdemes leszokni róla. Ha mi magunk nem gyújtunk rá, akkor meg kerüljük a füstös helyeket.

Ha szeretnéd tudni, éppen mi virágzik, a HáziPatika pollentérképén megnézheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top