Életmód

35-ször tekertük körbe az Egyenlítőt

Mi csak Minszkig bicikliztünk el, de a Bringázz a munkába! kampány többi részvevőjével együtt 35-ször tekertük körbe a Földet. A BAM számokban.

A Nők Lapja Café lelkes újságírói és képszerkesztője is tekertek a munkába lelkesen, és szuper őszi idő volt októberben, így tényleg öröm volt bicajjal érkezni a Montevideó utcába. De nemcsak mi bringáztunk, hanem még 7000 kerékpáros ment így munkába vagy éppen suliba, mert idén először iskolások is jelentkezhettek. Tamás kollégánk minden reggel figyelmeztetett, hogy írjuk be az aktuális kilométereket, így nem is felejtettük el. Titkos cinkosság szövődött közöttünk – mi vagyunk azok, akik tudjuk, hogy milyen minden reggel a Dunát nézve a rakparton betekerni. Aztán fel a hegyre, csak nyomni-nyomni a pedálokat.

Hihetetlen mennyire jó kiszakadni a tömegközlekedés fogságából. Nincs menetrend, nincsenek utastársak. És az a büszkeség, amikor az utcán megállítanak, hogy hadd fényképezzék már le a biciklidet, mert olyan szép… (Pedig nem került százezrekbe, sőt!) A kampány végével se hagyd abba a bringázást, olvasd a bringás híreket a Caféblogon!

Belegondolni is sok: összesen majdnem másfél millió (!) kilométert tekertek a kampány résztvevői, és 38 millió forint benzinpénzt spóroltak meg. Sőt, 206 tonna széndioxid kibocsátástól óvták meg a légkört. (Magyarországon egyébként 5,6 tonna az egy főre jutó éves CO2-kibocsátás.)

Őrülten büszkék vagyunk mi is, mert összesen 1200 kilométert tekert a szerkesztőségünk, éppen eljutottunk volna Fehéroroszág fővárosáig, Minszkig. Ennyi kilométer arra volt elég, hogy a Sanomában elsők legyünk. Hurrá! De Ti se hagyjátok abba a bringázást, olvassátok el téli tippjeinket!

A kampány keretében remek bringás videók is készültek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top