Életmód
Szponzorált tartalom

Egészségtudatos utazás: ezért érdemes gyógy-, strand- és élményfürdőbe tervezni a családi kiruccanást

Szerezz a család minden tagjának pár felejthetetlen napot: tegyetek testi és mentális egészségetekért, menjetek gyógy- és élményfürdőkbe!

Évről évre egyre több család dönt amellett, hogy valamelyik hazai gyógy-, strand- és élményfürdőben piheni ki a hétköznapok fáradalmait. Nem csoda, hiszen amellett, hogy a gyerekeknek szuper élmény, a felnőtteknek is pihentető kikapcsolódásban lehet részük.

A gyógyvizek mindent elsöprő ereje

Sokféle összetételű gyógyvíz van Magyarországon, amelyek az ízületi, mozgásszervi problémákra kifejezetten jó hatással vannak, valamint egyes nőgyógyászati betegségeket és bőrbetegségeket is sikerrel kezelnek gyógyvízzel.  Egy wellnesshétvége során pedig mindenki megtapasztalhatja, hogyan lazulnak el az izmok és ezáltal az egész test. 

gyogyfurdo, nyar

Fotó: profimedia

A termál- és gyógyvizekben található ásványi anyagok a bőr pórusain keresztül szívódónak fel, fejtik ki jótékony hatásukat. A vérkeringésbe bekerülve javítják az immunrendszert, fokozzák a nyirokkeringést, mozgósítják a szervezet gyógyító folyamatait. A vízben kisebb a terhelés, nagyobb a felhajtóerő, így mozgásszervi panaszok esetén is könnyebbé válik a mozgás. A magas hőfokú (32-37 fokos) vizek ellazítanak, és kitágítják az ereket, a langyos víz (21-31 fokos) megnyugtatja az idegrendszert, a hűvös fürdő (15-20 fokos) pedig felgyorsítja az anyagcserét.

Légy újra te is gyerek!

Hazánkban 22 olyan fürdőhely üzemel, amely izgalmas vízi élményeket kínáló medencéi és csúszdái alapján az aquapark kategóriába sorolható. Emellett rengetegféle medencetípus is megtalálható már a komplexumokban, például fedett és kültéri úszómedence, strandmedence, élmény- és hullámmedence, gyógymedencék és gyermekmedencék, a kényeztető szolgáltatásokról nem is beszélve.

Tudtad? Igaz, a gyógyvizek számos betegség kezelésében hatékonyak fertőző, vírusos megbetegedések esetén azonban nem ajánlottak. Várjuk meg a teljes gyógyulást, és csak ezután élvezzük a gyógyvizek előnyeit.

Család-összekovácsoló erő

Az élményfürdőkben kicsik és nagyok is megtalálják a maguknak való programot, hiszen a szolgáltatások között szerepelnek páros kezelések, masszázsok, kényeztető terápiák is. Míg kikapcsolódtok, beszélgettek és méregtelenítetek például az infraszaunában, az egészségetekért is tesztek a nyaralásotok alatt.

A gyerekeknél is tuti befutó!

Nemcsak a felnőttekre, a gyerekekre is gondolnak a fürdőkomplexumok. A gyerekmedencék mellett ugrálóvár, játszószoba várja a kicsiket, akik animátor által irányított foglalkozásokon is részt vehetnek. A sűrű programok után pedig egészen biztosan garantált a nyugodt, pihentető alvás.

Mindenképp érdemes ellátogatni évente legalább egyszer pár napot egy gyógy- és élményfürdőbe, nemcsak magunkért, a családunkért, hanem az egészségünkért is, amelynek ugyanúgy jár egy kis kényeztetés.

(Nyitókép: profimedia)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top