Életmód
Szponzorált tartalom

Túlélőcsomag fesztiválra – Mutatjuk, mit pakolj egy többnapos óriásbuliba

Egy nyári fesztiválra a legfontosabb alapfelszerelés egy jó napszemüveg, egy strapabíró cipő, egy csinos bikini és egy „vastag” bankkártya. Azért nem árt, ha ezen felül is van nálad még néhány dolog – persze minél kevesebb, annál jobb! Összeírtunk neked egy alaplistát, amivel akár egy egyhetes, eget-földet rázó zenei buli is gond nélkül abszolválható.

Alaptétel, hogy fesztiválozni a lehető legkevesebb csomaggal indulj el azért, hogy szó szerint is minél kevesebb gond és súly nehezedjen a vállaidra. Íme, a minimális csomag, ami egy kis hátizsákba is elfér.

Beindult a nyári fesztiválszezon (fotó: istockphoto.com)

Fehérnemű – ebből nem kell minden napra kettőt becsomagolnod, sőt elég kevesebb is, mint ahány napig tart maga a fesztivál. Egy magára valamit is adó parti helyszínen ugyanis biztosan lesz rá lehetőséged, hogy a használt fehérneműt kiöblítsd. A nyári nap pedig pillanatok alatt meg fogja szárítani.

Cipő – két pár lábbelivel tanácsos nekivágni a bulizásnak. Legyen egy könnyű, de erős szandálod, ami a hőségben tesz majd jó szolgálatot, és nem sajnálod, ha esetleg sáros, poros lesz. Ezen felül kell egy strapabíró sportcipő is, amiben a hidegebb napokat vészeled át. Ez utóbbira az utazás és a fesztivál környékére tett kiruccanások során is szükséged lesz, hiszen sokkal kényelmesebb és biztonságosabb ebben gyalogolni.

Tisztálkodószerek, higiénia, elsősegély – ne vidd magaddal a samponos és tusfürdős flakonokat. Elég, ha egy kisebb tégelybe annyit öntesz belőlük, amennyire a fesztivál napjai alatt szükséged lesz, ezzel sok helyet spórolsz. Ezen felül természetesen legyen fogkeféd, fogkrémed, papír zsebkendőd, nedvesítő tisztítókendőd, fertőtlenítő kézmosó zseléd – ez nagyon hasznos lesz majd! –, körömcsipeszed, valamit eü papírod. Ne feledkezz meg a gyógyszereidről, és pakolj be sebtapaszt, fertőtlenítőt, kötözőszert és egy spulni fáslit is.

Kalap – az egyik legfontosabb kellék, hiszen a tűző napon megvéd a napszúrástól. Nem mindegy, hogy miből készült a fejfedő: bár egy malomkeréknyi szalmakalap szexi és trendi viselet, ez esetben sokkal praktikusabb, ha olyan, összehajtogatható és mosható darabot csomagolsz be, amit UV álló vászonból gyártottak – ez ugyanis megóvja a fejed és arcod is a leégéstől, ha pedig már a hőguta kerülget a kánikulában, akkor bevizezheted, és felteheted hűsítőnek a kobakodra.

Poncho, kaftán vagy kimonó – igen praktikus darabok ezek, hiszen nem csak a hűvös estéken tartanak majd melegen, de pokrócként is jó szolgálatot tehetnek. Sűrűbb szövésű darabot válassz, mert a kézműves – és ezért általában drágább – horgolt és kötött ponchók egyrészt terjedelmesebbek és nagyobb helyet foglalnak a táskában, másrészt a szálaikba könnyebben belekapaszkodnak a fűszálak, ágak, az övek csatjai és hasonló dolgok, amitől idő előtt tönkremegy.

Kiegészítők – a leghasznosabb kiegészítők a következők: egy kis bicska, biztosítótű, cérna és tű, néhány méter erős, de vékony kötél. Ha nincs extrém helyzet, ezekkel gond nélkül megoldható egy 6-7 napos fesztivál.

Ennél sokkal kisebb táskával is megoldható egy óriásbuli, ha okosan csomagolsz (fotó: istockphoto.com)

Esőköpeny – egy bokáig érő, ujjatlan, bő darab a legideálisabb választás a fesztiválokhoz. Ez alatt kényelmesen vehetsz melegebb, vastagabb ruhát és egy hátizsákot is akár. Végszükség esetén mini sátorként is megállja a helyét.

Bikini és fürdőruha – két darabot érdemes ebből is magaddal vinned: az egyik napozáshoz, a másik úszáshoz kell. Azt se feledd, hogy még hőségben is javasolt a nedves dresszt azonnal szárazra cserélni fürdés után, hogy elkerüld a felfázást.

Övtáska – nem túl trendi manapság, de annál praktikusabb az övtáska. Ez ugyanis nem csúszik le a válladról, nem esik ki a zsebedből, és nem lehet észrevétlenül elvenni tőled. Nem kell nagyot választanod, elég egy tenyérnyi darab, amibe beleférnek az irataid és a bankkártyád.

Sátor, hálózsák – a mi tanácsunk, hogy ezeket ne cipeld magaddal. Ha megoldható, inkább battyogj be a bankkártyáddal a helyszínen vagy annak közelében egy üzletbe, és vásárold meg ott ezt a két fontos dolgot, majd a buli végén add el őket valakinek. Ma már egy kétszemélyes, gyors kioldású sátor és egy egyszerűbb hálózsák egész olcsón megúszható, és ha a végén el tudod adni, nem lesz rajta sok veszteséged sem. Ha nem akadna vevőd, akkor egyszerűen hazacipeled.

Ez is érdekelhet fesztivál gyerek szülő Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top