Életmód

Rákbetegeknek adta haját a kisfiú

Öt éven át növesztette a haját a nemes cél érdekében.

Rákbetegeknek adta a haját a kisfiúEgy amerikai kisfiú, Colin még nem volt 5 éves, amikor a tévében látta egy olyan jótékonysági szervezet hirdetését, amelynél önkéntesek által felajánlott valódi emberi hajból készítenek parókákat rákos betegeknek, akiknek a kezelések miatt kihullott a hajuk. A kisfiú már kiskorában közelről szembesült a rákkal, hiszen az egyik nagymamája és két dédszülője is rákkal küzdött. Colin valószínűleg ezen tapasztalatok hatására döntött úgy, hogy megnöveszti a haját azért, hogy azt majd a rákbetegeknek adhassa.

Az édesanyja, Denise, saját bevallása szerint nagyon büszke volt a fiára és támogatta a döntésében. Bár előfordult, hogy kislánynak nézték, a fiúcska 5 éven át kitartott, és csak most, 10 évesen érezte úgy, hogy a haja már elég hosszú ahhoz, hogy levágassa. Elment az anyukájával a fodrászhoz, aki lenyisszantotta a 33 centi hosszú lófarkat, melyet aztán felajánlottak a rászorulóknak.

A jószívű kis srác azonban ezzel nem zárta le a projektet: újra hosszúra növeszti a haját, hogy pár év múlva ismét adományozhasson.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top