Életmód

Ne higgy a szemednek! Az instagramos szuper képek valódi háttere

Fotó a kihalt tengerpartról, a szépen berendezett szobáról, ínycsiklandó reggeliről. A valóság azonban sokkal kiábrándítóbb.

Sokan irigykedve követünk olyan embereket vagy oldalakat az instagramon, ahol gyönyörű tájakról, szépen berendezett és rendben tartott lakásokról vagy éppenséggel cuki kiskutyákról osztanak meg fotókat. Simán elhisszük, hogy az, amit a képen látunk, úgy is van.

Bárki, aki már osztott meg fotót magáról, az irigykedve nézi a végtelen kék eget, a tökéletesen kitartott jóga pózt, vagy a stílusosan elrendezett reggeliző asztalt.

Chompoo Baritone, egy thai fotós megelégelte mindezt, és fotósorozatával bemutatja, mi is van a kereten kívül. Egy jól működő képkivágó program segítségével, mindenki csak annyit oszt meg a világhálón, amennyit szeretne. A többit képzeljük hozzá mi.

Ilyen egyszerű a kihalt tengerparton, a végtelen kék ég alatt merengeni
Ilyen egyszerű a kihalt tengerparton, a végtelen kék ég alatt merengeni
Portré a város felett..egy szürke ipari háztateőn szorongva
Portré a város felett… egy szürke ipari háztetőn szorongva
A tökéletes meditációs póz
A tökéletes meditációs póz
A tökéletes reggeliző asztal titka
A tökéletes reggelizőasztal titka

A legtöbbet az utazási portálok, irodák ferdítenek a valóságon, természetesen azzal a céllal, hogy minél többünket rávegyenek a kalandra. Baritone ezzel a szatirikus fotósorozattal a tökéletes online életünkről rántja le a leplet.

El camino kétkeréken. Csak te, drótszamár és a kihalt országút
El camino két keréken. Csak te, a drótszamár és a kihalt országút
Tenisz strandpapucsban
Tenisz strandpapucsban
Én kis hobikertem
Én kis hobbikertem
Minimalista home office
Minimalista home office

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top